Smotra malih vokalnih sastava

Dva su sastava predložena za državnu smotru

Objavljeno: 23.05.2016. mladenmandic

 

U Osnovnoj školi Bedekovčina održana je 14. Smotra malih vokalnih sastava Krapinsko – zagorske županije. Nastupilo je osam malih vokalnih sastava – “Magdalenić” iz Bedekovčine, “Arete” iz Konjščine, “Lire” iz Đurmanca, “Kušlec” iz Konjščine, te vokalni sastavi iz KUD-ova “Lovro Ježek” Marija Bistrica, Laz, Lobor i Bedekovčina. Program je bio podijeljen u četiri kategorije – klasična glazba, slobodni stilovi i žanrovi, izvorna pučka glazba te folklorni mali vokalni sastavi i komorni zborovi.

Smotru je otvorila zamjenica župana Jasna Petek, koja je istaknula da je vokalna tradicija Hrvatskog zagorja dio hrvatske tradicijske kulture.
– Raznolikost i šarolikost stilova naših vokalnih sastava predstavlja bogatstvo tradicijske kulture. Nekada se ta glazba njegovala u svakodnevici, pratila je svakodnevna događanja naših predaka, a danas možemo uživati u njoj na raznim priredbama – rekla je Jasna Petek.

Za državnu smotru predložen je Ženski vokalni sastav Lire KUD-a Đurmanec u kategoriji Folklorni mali vokalni sastavi i komorni zborovi i Ženski vokalni sastav Kušlec KUD-a Konjščina u kategoriji Slobodni stilovi i žanrovi. Organizator smotre bila je Zajednica amaterskih kulturno – umjetničkih udruga, a domaćin KUD Bedekovčina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba