Svečana dodjela

Krapinski maturanti, njih trinaestero, dobili međunarodno priznatu diplomu za izvrsno poznavanje njemačkog jezika

Objavljeno: 13.05.2016. Jelena Jazbec

Svečana dodjela njemačke jezične diplome maturantima polaznicima fakultativnog programa za Deutsches Sprachdiplom II der Deutschen Kultusministerkonferenz, održana je u četvrtak u Srednjoj školi Krapina. Ovu međunarodno priznatu jezičnu diplomu koja dokazuje izvrsno poznavanje njemačkog jezika, ove je godine dobilo trinaestero krapinskih maturanata.

Prednost pri upisu na fakultet

Kao što je na dodjeli podsjetio ravnatelj SŠ Krapina Ivica Rozijan, diploma otvara mnoga vrata, među kojima svakako treba istaknuti prednost pri upisu na neke od katedri germanistike i drugih studijskih grupa na domaćim i stranim sveučilištima, mogućnost daljnjeg školovanja i usavršavanja u inozemstvu, kao i lakši put u profesionalni život, odnosno prednost pri zapošljavanju u zemljama njemačkog govornog područja, ali i u našoj zemlji. Učenicima su diplome uručili njihovi mentori, Gerald Hühner, stručni suradnik u programu Njemačke jezične diplome DSD II KMK i Jasna Sutlović Pogačić, koji su ih pratili tijekom četverogodišnje fakultativne nastave i neposrednih priprema za ispit.

Zajednički blog

Ovogodišnji laureati su: Adela Podoreški, Aleksandrina Vodolšak, Ana Veseljak, Ana Marija Tustonja, Anđela Puljek, Diana Hrestak, Dora Belošević, Hannah Kunštek, Igor Jagušić, Kristina Kunštek, Maja Veseljak, Martina Klasić i Tamara Hlupić. Oni su predstavili i svoj zajednički završni rad – blog pod nazivom “Krapinesen sprechen Deutsch”. Događaju su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Krapine Dragutin Kozina i zamjenica župana Jasna Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba