Varaždinski HNK

Pjevački zbor OŠ Zlatar osvojio prvo mjesto na poznatom državnom natjecanju “Glazbene svečanosti hrvatske mladeži”

Objavljeno: 06.05.2016. Jelena Jazbec

Pjevački zbor Osnovne škole Zlatar osvojio je prvo mjesto i zlatnu plaketu na 59. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži, državnom natjecanju zborova osnovnih i srednjih škola, održanom u Koncertnoj dvorani varaždinskog HNK. Nastupilo je preko 1400 djece iz raznih dijelova Hrvatske i ukupno 36 zborova, koji su se natjecali u nekoliko kategorija, a izvodili su pjesme po izboru njihovih voditelja te po jednu od šest zadanih skladbi hrvatskih skladatelja. Ocjenjivalo ih je peteročlano Prosudbeno povjerenstvo u kojem su bili Aleksandra Matić, Dario Maleš, Antoaneta Radočaj – Jerković, Dada Ruža i, kao predsjednica, Jasenka Ostojić.

Na ovom jednom od najdugovječnijih natjecanja u Hrvatskoj na školskoj razini, zboraši zlatarske osnovne škole do sada su, pod vodstvom profesorice Josipe Hopek, osvojili ukupno 16 zlatnih i osam srebrnih plaketa. Osim njih, izvrstan rezultat ostvario je i Djevojački zbor Srednje škole Zlatar, koji je osvojio srebrnu plaketu i treće mjesto. Bili su to ujedno i jedini predstavnici Krapinsko – zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba