Edukacija za poduzetnike

U Krapini održana radionica o novom zakonodavnom okviru za poticanje ulaganja u RH

Objavljeno: 06.05.2016. Jelena Jazbec

Radionica pod nazivom “Novi zakonodavni okvir za poticanje ulaganja u RH” održana je u srijedu u Maloj dvorani pučkog otvorenog učilišta u Krapini. Uvodno izlaganje održao je pomoćnik ministra poduzetništva i obrta Mario Antonić, koji je istaknuo da se upravo u Krapini održava prva ovakva radionica u Hrvatskoj te pohvalio ažurnost Zagorske razvojne agencije u njezinoj organizaciji.

Potporne institucije

Osim Antonića, stručnjaci iz Ministarstva poduzetništva i obrta – načelnik Sektora za investicije Sani Ljubunčić te voditeljica Službe za potporu ulaganja i investicije Ljiljana Zajc, prezentirali su Zakon o poticanju ulaganja i Uredbu o poticanju ulaganja, u cilju edukacije poduzetnika i djelatnika poduzetničkih potpornih institucija. Prisutnima se obratio i zagorski župan Željko Kolar.
– Drago mi je što su se naši ljudi danas odazvali kako bi se što detaljnije upoznali s najnovijim izmjenama u pravilima primjene ovog zakona i jedva čekamo vijesti o pokretanju novog natječaja za naše poduzetnike i obrtnike, koji će pridonijeti nastavku snažnog investicijskog ciklusa na području naše županije – rekao je Kolar.

Investicijski ciklus

Govorili su predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško, direktorica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar te viša stručna suradnica HGK, Gospodarske komore Krapina Janja Kantolić. Radionici su nazočili i zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek – Jambrek i pročelnica županijskog upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, promet komunalnu infrastrukturu i EU fondove Sanja Mihovilić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba