Susret harmonikaša u Puli

Stjepanu Horvatu prva, a Marku Zgorelecu druga nagrada

Objavljeno: 05.05.2016. mladenmandic

Grad Pula i ove je godine bio domaćin tradicionalnog Međunarodnog susreta harmonikaša koji je održan po 41. puta. To je natjecanje na kojem su se okupili ne samo solisti, komorni sastavi i orkestri, već i najznačajniji harmonikaški pedagozi, koncertisti i skladatelji i to iz Hrvatske, Slovenije, Češke, Bosne i Hercegovine, Slovačke, Poljske, Srbije, Norveške, Njemačke, Finske, Italije, Crne Gore i Grčke. Natjecanje je organizirao OKUD „Istra“ iz Pule, a i ove godine održano je pod pokroviteljstvom predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, na natjecanju su bila dvojica učenika završnog razreda Srednje glazbene škole pod mentorstvom profesorice Nade Bilić. Obojica su se natjecali u E kategoriji, a ocjenjivao ih je peteročlani međunarodni žiri. Stjepan Horvat je sa 93,60 bodova osvojio prvu nagradu i Pokal natjecanja za treće mjesto, dok je Marko Zgorelec osvojio 85,60 bodova, drugu nagradu, a u poretku šesto mjesto.

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter