Međumuzejska suradnja

Izložba “Lovci – zaštitari prirode” gostuje u Kutini

Objavljeno: 05.05.2016. mladenmandic

 

U Muzeju Moslavine u Kutini, uoči Međunarodnog dana muzeja, otvorena je izložba “Lovci – zaštitari prirode” kumrovečkog Muzeja Staro selo. Poštivanje lovačkih tradicija i lovačkih običaja jedna je od značajki lovačkih društava i udruga s područja Krapinsko – zagorske županije.

Djelovanja lovačkih društava

Izložba prikazuje pojedine segmente djelovanja lovačkih društava i udruga koje se, bez obzira na osuvremenjivanje životnih uvjeta, nisu bitno izmijenila. Pojedinci svoju ljubav prema prirodi i životinjama iskazuju tako da se učlanjuju u lovačka društva i lovačke udruge. Svojim radom pridonose čuvanju, zaštiti i prehrani divljači, posebice u vrijeme nepogoda i prirodnih katastrofa. Lovstvo se, kao dio životne svakodnevice žitelja Zagorja, i nadalje prenosi iz generacije na generaciju, a osim što je etnografska prošlost, ono je i sadašnjost i budućnost mladih zagorskog kraja.

Međumuzejska suradnja

Prilikom otvorenja, uz autoricu izložbe Anitu Paun – Gadža, prisutnima su se obratile i ravnateljica Muzeja Moslavine u Kutini Slavica Moslavac i v. d. voditeljice Muzeja Staro selo Kumrovec Tatjana Brlek koja je naglasile važnost dugogodišnje međumuzejske suradnje, njezin doprinos očuvanju materijalne i nematerijalne baštine, kao i približavanje mladim naraštajima.
Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Kutine Josip Marić, a prigodni program upriličila je Pjevačka skupina Angeline iz Kloštar Ivanića.

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝
Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

KAMO NAKON SREDNJE? Fakultet organizacije i informatike ima novi modernizirani preddiplomski trogodišnji stručni studij poslovne informatike u vašoj neposrednoj blizini!

Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

Objavljeno: 06.07.2022. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter