Odgojni dom Bedekovčina

Proveden projekt “Bedeks art susreti”

Objavljeno: 29.04.2016. mladenmandic

Odgojni dom Bedekovčina inicirao je projekt “Bedeks art susreti” za sve domove i udruge koje pružaju socijalne usluge djeci i mlađim punoljetnim osobama s problemima u ponašanju. U sklopu tog projekta, proveden je i likovno – literarni natječaj “Ovo je tvoja prilika, ostavi svoj kreativni trag”, čiji je cilj bio prikupiti radove djece i mladih korisnika domova i udruga, koji imaju želju kreativno se izraziti.

Literarni i likovni radovi

Prvo mjesto u kategoriji literarnih radova osvojio je korisnik Doma za odgoj djece i mladeži Zagreb za literarni rad “Samo mi reci”, a u kategoriji likovnih radova osvojio je korisnik Doma za odgoj djece i mladeži Zadar – za likovni rad pod nazivom “Ribica”.
˝Nadam se da će ovaj projekt postati tradicija. Iznimno mi je drago što je mladima ovime pružena prilika da ostave svoj kreativan trag – istaknula je zamjenica župana Jasna Petek.
Najbolje literarne radove odabrali su ambasadori projekta, mladi zagorski glumci Marija Borić i Ronald Žlabur, dok je najbolje likovne radove odabrao grafički dizajner Zoltan Bakai i kustosica Muzeja za umjetnost i obrt Ivana Meštrović.

Donacija za radionicu

Projekt je podržao i saborski zastupnik Tomislav Končevski koji je donirao novac za održavanje jedne od radionica koje su pratile proglašenje rezultata projekta.
Na Bedeks art susretima sudjelovali su Centar za odgoj i obrazovanje Lug, Centar za socijalnu skrb Varaždin, Dom za odgoj djece i mladeži Karlovac, Zadar i Zagreb, Odgojni dom Mali Lošinj, podružnica Cres, Poludnevni boravak pri Centru za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda, te inicijatori, Odgojni dom Bedekovčina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba