Tuheljske Toplice

Na Festivalu matematike sudjelovalo 340 učenika iz 23 osnovne škole i Centra izvrsnosti

Objavljeno: 29.04.2016. mladenmandic

U Termama Tuhelj u Tuheljskim Toplicama održan je MathFest – Festival matematike Krapinsko – zagorske županije. Na festivalu matematike je sudjelovalo 340 učenika i 95 mentora iz 23 osnovne škole i Centra izvrsnosti okupljenih u 85 ekipa s područja Krapinsko – zagorske, Zagrebačke i Bjelovarsko – bilogorske županije, a svaku ekipu sačinjavala su četiri člana.

Poredak najboljih

U kategoriji trećih i četvrtih razreda prvo mjesto osvojila je OŠ Marija Bistrica, drugo OŠ Side Košutić iz Radoboja, a treće druga ekipa OŠ Marija Bistrica. Među učenicima petih i šestih razreda prva je bila ekipa Luka iz Sesveta, druga ekipa OŠ Krapinske Toplice, a treća ekipa OŠ Vladimir Nazor iz Budinščine. Među učenicima sedmih i osmih razreda prvi su bili učenici OŠ iz Krapinskih Toplica, drugi ekipa Centra izvrsnosti iz Krapine, a treća OŠ Viktora Kovačića iz Huma na Sutli.

Matematika je “in”

Sve prisutne je u ime domaćina pozdravila ravnateljica OŠ “Lijepa naša” iz Tuhlja Snježana Romić, u ime organizatora Ančica Slaviček – voditeljica Županijskog stručnog vijeća učitelja matematike, te Tomislav Novak kao predstavnik Termi Tuhelj. Zamjenica župana Jasna Petek rekla je kako se osjeća ponosno, kako je matematika očito “in” i da joj je drago što se u dvorani osjeća nestrpljivost i razigranost.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba