INICIJATIVA SE NASTAVLJA

Mjesto za dojenje otvoreno i u krapinskoj Gradskoj ljekarni

Objavljeno: 26.04.2016. Alen Brodar

Inicijativa za postavljanje i obilježavanje mjesta na kojem majke u javnosti mogu dojenjem nahraniti svoje dijete danas je rezultirala otvaranjem mjesta za dojenje u prostorijama Ljekarne Krapinsko-zagorske županije u Krapini. Kako je najavljeno, ovakva mjesta će nakon Krapine biti otvorena i u drugim ljekarničkim jedinicama Ljekarni Krapinsko – zagorske županije.

Promicanje dojenja

Postavljanje i obilježavanje mjesta za dojenje organizira se na inicijativu Koordinacijskog tima za promicanje dojenja KZŽ, uz podršku Doma zdravlja KZŽ i Krapinsko-zagorske županije. Na otvorenju prvog mjesta za dojenje u Ljekarnama KZŽ su, uz zamjenicu župana Jasnu Petek, bile i ravnateljica Ljekarne KZŽ Dubravka Frinčić, ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan te pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Martina Gregurović Šanjug.

Otvaranje mjesta za dojenje u javnim ustanovama na području Županije planira se nastaviti i dalje kako bi se senzibiliziralo javnost i poslalo poruku da je dojenje najprirodniji i najzdraviji način prehrane djeteta.

Četvrti grad

Zasad su mjesta za dojenje postavljena u pedijatrijskim ordinacijama i gradskim knjižnicama u Zlataru, Klanjcu i Pregradi. U cilju promicanja dojenja Krapinsko-zagorska županija uložila je značajna sredstva u opremu županijskog rodilišta i edukaciju zdravstvenih radnika, kao i tiskala informativno-edukativni materijal o dojenju te savjetima za roditelje. Važno je osvijestiti činjenicu da gotovo sve žene mogu dojiti, ako su im osigurane informacije, podrška obitelji, zdravstvenog sustava i društva u cjelini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba