Engleski i njemački jezik

“Učenici su unaprijedili znanje stranog jezika u struci, sada su spremni za europsko tržište rada”

Objavljeno: 20.04.2016. Jelena Jazbec

 

Završna konferencija projekta “Engleski i njemački u strojarstvu i prometu interaktivno – EDSIPI@” održana je jučer u Srednjoj školi Zlatar. Radi se o projektu čiji je cilj unaprjeđenje specifičnih znanja i kompetencija stranih jezika u logistici, špediciji i strojarstvu.

Pet škola partnera

Nositelj projekta, koji se provodi od svibnja prošle godine, je Strojarska i prometna škola Varaždin, a partneri su Strojarska tehnička škola Fausta Vrančića i Škola za cestovni promet iz Zagreba, Srednja strukovna škola Velika Gorica i Srednja škola Zlatar. Nastavnici i učenici unaprijedili su znanje stranog jezika u struci, a uz pomoć poduzetnika, izrađeni su i novi priručnici za nastavu stranog jezika u struci. Učenici su na korištenje dobili tablet za održavanje nastave stranog jezika u struci, a u tijeku je i provedba pilot programa nastave s novim materijalima u školama partnerima projekta.

Europski socijalni fond

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,9 milijuna kuna, a s 88,4 posto financirao ga je Europski socijalni fond. Preostalih 220 tisuća kuna uložile su škole partneri.
– Učenici sudionici projekta unaprijedili su svoje znanje stranog jezika u struci, čime su postali dio jedinstvenog tržišta Europske unije – zaključeno je na konferenciji, na kojoj su sudjelovali i zamjenica zagorskog župana Jasna Petek i gradonačelnik Zlatara Stanko Majdak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba