“Portugieser Du Monde”

Hrvatski vinari osvojili 12 medalja – tri zlata i devet srebra

Objavljeno: 19.04.2016. mladenmandic

Već četvrtu godinu za redom u organizaciji mađarske tvrtke VinOliva Wine & Food Communication iz Pečuha i Turističke zajednice Zagrebačke županije održano je Svjetsko ocjenjivanje portugizaca “Portugieser Du Monde”.

Najviše do sada

Riječ je o jedinom svjetskom ocjenjivanju portugizaca na kojem su ove godine nastupili vinari iz devet zemalja s 96 uzoraka, što je najviše do sada. Ove godine na ocjenjivanju predstavili su se iz Hrvatske uglavnom vinari iz Plešivice.
Međunarodni suci su ove godine bili vinski stručnjaci iz devet zemalja, a iz Hrvatske to su bili Ivan Dropuljić, Ivo Kozarčanin i Vito Andrić. Hrvatska ekipa u prezentaciji portugizaca osvojila je tri zlata i devet srebra. Zlata su osvojili Danijel Golubić, Vinarija Ivančić i Vinogradarstvo i podrumarstvo Mihalj.
Hrvatski vinari posjetili su i Generalni konzulat Republike Hrvatske, najjužniji vinorodni kraj u Mađarskoj Villány, nekoliko vinarija te Vinski muzej u kulturnom centru – Zsolnay Kulturális Negyed.
U Hotelu International povodom osvojenih priznanja, nagrađene su predstavili direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ružica Rašperić, pročelnica Odjela za poljoprivredu Zagrebačke županije Gordana Županec, direktor svjetskog ocjenjivanja Portugieser Du Monde, Győrffy Zoltán i član žirija i direktor Međunarodnog festivala vina i kulinarstva VinoCOM, Ivan Dropuljić, a svi su prisutni imali priliku kušati neke od nagrađenih plešivičkih purtugizaca.

Nakon konferencije druženje je u organizaciji tvrtke VinOliva Wine & Food Communication, nastavljeno u Red Red Wine baru u Zagrebu, gdje su gosti imali priliku kušati purtugizec koji je osvojio srebrno priznanje, vinarije Željko Gregorić te njihov Rajnski rizling i Sauvignon iz 2015. godine. Uz plešivičkog Gregorića, predstavio se i Florijanović iz moslavačkog gorja, koji je prezentirao svoj Škrlet, Moslavac, Muškat žuti i Frankovku Rose iz 2015. godine, a mogli su se kušati i sirevi ludbreške mljekare “Antun Bohnec”.

Novi projekti

Degustaciju su vodili vinari Željko Gregorić i Ivica Florijanović, a pridružili su im se i organizatori tvrtke VinOliva Wine & Food Communication, Győrffy Zoltán i Željka Balja, koji su predstavili nove međunarodne projekte, poput nastavka suradnje s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije, tvrtkom Vinart i organizacijom studijskog putovanja za predstavnike međunarodnih medija i touroperatore na Regionalni sajam kontinentalnog turizma “Wellcone”, koji će se u suorganizaciji tvrtke VinOliva i Zagorje Internationala d.o.o., održati u Krapini od 13. do 15. svibnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba