Akcija čišćenja okoliša

Zelene čistke diljem Zagorja

Objavljeno: 19.04.2016. Jelena Jazbec

Najveći hrvatski volonterski projekt Zelena čistka, zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada, i ove će godine okupiti ekološki osviještene Zagorce, koji će tijekom ovog tjedna na različite načine zajednički doprinijeti čišćenju i uljepšavanju okoliša unutar svojih lokalnih zajednica. Zelene čistke za sada su najavili:

Zlatar Bistrica

Zlatarbistrički osnovnoškolci sutra će od 8 do 18 i 30 sati prikupljati reciklažni papir i odlagati ga u kontejner u školskom dvorištu. EE otpad prikupljat će se u predvorju škole, a na sudjelovanje u akciji pozvani su svi mještani općine Zlatar Bistrica.

Belec

Belečki osnovnoškolci uključit će se u “Zelenu čistku” u petak, kada će sanirati divlje odlagalište otpada na području potoka Šokat. Želja im je potaknuti prevenciju nastajanja novih divljih odlagališta otpada, u svrhu očuvanja bioraznolikosti kopnenih voda. Kao partneri, akciji su se pridružili Zavod za javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županije, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode KZŽ, Komunalac Konjščina, Hrvatsko planinarsko društvo Belecgrad i liječnik opće prakse ambulante Belec.

Pregrada

Akcija čišćenja okoliša po mjesnim odborima, koju u operativnom i tehničkom dijelu pokriva Niskogradnja d.o.o., održat će se u subotu s početkom u 10 sati. Svi zainteresirani, za dodatne informacije mogu kontaktirati direktora Niskogradnje Zlatka Kantocija na broj 091 376 1000.

Radoboj

Svi žitelji općine Radoboj mogu se uključiti u akciju koja će se održati u subotu, s početkom u 8 sati. Okupljanje je u središtu mjesta, ispred zgrade Općine.

Krapina

Osnovna škola Augusta Cesarca akciju će provoditi u petak od 11 do 12.40. Toga dana učenici trebaju donijeti svoje radne rukavice, odjenuti prikladnu odjeću i obuću te obavezno ponijeti sa sobom neki alat – motiku, manju motiku za cvjetnjak ili škare za obrezivanje voćaka/vinograda, grablje, lopatice za uređivanje cvjetnjaka i slično.

Zlatar

U sklopu akcije “Moj čisti grad”, učenice i učenici nižih razreda OŠ Zlatar u petak će sudjelovati na ekološkim radionicama i čistiti školsko dvorište. Učenice i učenici viših razreda, u pratnji učitelja, odradit će čišćenje gradskih ulica. Iz škole pozivaju i sve zainteresirane građane da se pridruže ovoj akciji.

Krapinske Toplice

Akcija počinje u subotu u 9 sati na Zelenom otoku u naselju Vrtnjakovec. Svi koji žele sudjelovati, moraju se prijaviti na broj telefona 099 5210380. U slučaju lošeg vremena, akcija se odgađa, a o novom terminu građani će biti pravovremeno obaviješteni.

Poznanovec

Mjesni odbor Poznanovec i Područna škola Poznanovec, u subotu, s početkom u 9 sati, organiziraju akciju čišćenja i uređenja okoliša škole te uređenja dječjeg igrališta. Mogu se uključiti svi zainteresirani mještani.

Klanjec

Već tradicionalno, Grad Klanjec i klanječka Eko udruga “Japica” pridružuju se “Zelenoj čistki”, koja će se održati ove subote s početkom u 9 sati, a mjesto okupljanja je Trg Antuna Mihanovića. S Trga se kreće prema Florijanu, tj. kapeli sv. Florijana, te prema Lovačkom domu, gdje će se za sve sudionike akcije organizirati osvježenje i prigodni domjenak. Grad Klanjec poziva sve građane dobre volje da se pridruže ovoj akciji za ljepši i zeleniji Klanjec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba