Županija – prijatelj dojenja

Dvanaest stručnih predavača sudjelovat će u srijedu na Simpoziju o promicanju dojenja u OB Zabok

Objavljeno: 11.04.2016. Jelena Jazbec

U srijedu će se s početkom u 13 sati, u Sivoj dvorani Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana održati znanstveno-stručni Simpozij o promicanju dojenja, humanizaciji poroda, dostizanju standarda za postizanje titule “Rodilište – prijatelj majki i djece” te aktivnostima Koordinacijskog tima za promicanje dojenja na području Krapinsko-zagorske županije.

Raspravljat će se o podršci dojenju u okviru KZŽ, o programu zaštite i promicanja dojenja u Hrvatskoj, kao i o promicanju humanizacije poroda, poticanju i podršci dojenju u rodilištu te važnosti nastavka podrške i praćenja dojenja nakon izlaska majki iz rodilišta. Na skupu će govoriti dvanaest stručnih predavača, a bit će bodovan od strane Hrvatske liječničke komore, Hrvatske primaljske komore te Hrvatske komore medicinskih sestara. Predstavit će se i rad Županijskog koordinacijskog tima za promociju dojenja s implementacijom projekta “Krapinsko-zagorska županija – prijatelj dojenja” te o dostizanju standarda za postizanje titule “Rodilište – prijatelj majki i djece” u rodilištu Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana.

Sudjelovat će predstavnici više županija, što će doprinijeti razmjeni iskustva iz različitih krajeva Hrvatske. Simpozij je namijenjen predstavnicima zdravstvenih ustanova, posebno liječnicima obiteljske medicine koji brinu o djeci predškolske dobi, kao i liječnicima zdravstvene zaštite žena te patronažnim i medicinskim sestrama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba