Lovačko društvo Strahinjčica

Rođendan obilježili izdavanjem lovačke monografije na čak 132 stranice

Objavljeno: 06.04.2016. mladenmandic

Lovačko društvo Strahinjčica iz Radoboja održala je svoju 71. skupštinu društva. Na Skupštini se raspravljalo o povećanju članarine jer se zbog relativno malog broja članova, njih 64, ne mogu pokriti svi troškovi. Najveći je problem ugovaranja premija osiguranja za nadoknadu šteta od divljači.

Kontinuitet djelovanja

Radobojski lovci zaključili su svoj lanjski, jubilarni 70. godišnji kontinuitet djelovanja izdavanjem monografije. Autor Drago Kozina opisao je tekstovima i fotografijama povijest društva kroz djelovanje više generacija članova na čuvanju, uzgoju i lovu na južnim padinama Strahinjčice gdje se prostire njihovo lovište. Tako se ovo društvo svrstalo među rijetka koja su svoje postojanje i rad obilježile na ovaj trajan način – izdavanjem monografije na 132 stranice.

Čuvanje imidža

Kako je istaknuto u predgovoru ovom monografijom, želja je sadašnjeg vodstva na čelu s predsjednikom Vladimirom Vidovićem, odužiti se svima koji su svojim zalaganjem doprinijeli čuvanju imidža ove udruge. Jednako tako, nadaju se u LD Strahinjčica, da će se oni kojima će knjiga doći u ruke, a nisu članovi, upoznati s načinom funkcioniranja ovog lovačkog društva te da će to pobuditi interes među mladima na uključivanju među one koji čuvaju sve ono što su nam u nasljeđe ostavile starije generacije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba