U Galeriji izvorne umjetnosti svoje radove, u sklopu izložbe “Radost Uskrsa”, predstavila 22 umjetnika “Zlatarske palete”

Objavljeno: 06.04.2016. Jelena Jazbec

 

U nedjelju je u zlatarskoj Galeriji izvorne umjetnosti otvorena izložba Udruge likovnih umjetnika “Zlatarska paleta”, pod nazivom “Radost Uskrsa”. Prigodnim pisanicama, skulpturama, slikama i fotografijama, posjetiteljima su se predstavila 22 umjetnika.
Otvorenju je prisustvovao gradonačelnik Zlatara Stanko Majdak te njegova zamjenica Jasenka Auguštan-Pentek. Majdak je pozdravio okupljene, pohvalio rad članova Udruge te istaknuo važnost kulture u Zlataru. Osvrnuo se i na objavu rezultata natječaja Ministarstva kulture, na kojem je za program Galerije odobreno 25 tisuća kuna, a za Sokolski dom 2 milijuna kuna. Gostima se prigodnim govorom obratio i predsjednik “Zlatarske palete” Darko Varga, koji je pročitao dio predgovora dr. atr. Mirjane Drempetić Hanžić Smolić. Izložbu je otvorio zlatarski župnik Dragutin Cerovečki, koji se kratko osvrnuo na blagdan Uskrsa te se posebno zahvalio umjetnicima, koji su spremni svoj dar podijeliti s drugima. U glazbenom dijelu programa nastupili su vokalisti “Zlatharije a cappella”, koji su otvorenje izložbe uveličali prigodnim korizmenim i uskrsnim pjesmama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba