Općina nabavila Nissan na električni pogon vrijedan 36.000 eura

Objavljeno: 17.03.2016. Alen Brodar

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je sufinanciranje kupnje električnog vozila poduzeću KulTuRa Radoboj d.o.o., čiji osnivač je Općina Radoboj. U postupku javne nabave izabran je ponuditelj električnog vozila Nissan e-NV200, čija cijena iznosi 226.015 kuna bez PDV-a, a automobil je jučer dopremljen u Radoboj.

Znatne uštede

– Kupnjom električnog automobila postići će se znatne uštede, jer će koristiti električnu energiju iz fotonaponskih kolektora postavljenih na zgradi zavičajne zbirke – istaknuli su u Općini, dodajući da novi automobil ne emitira ugljični dioksid.
Inače, kapacitet baterije iznosi 24 kWh, a sa jednim punjenjem moći će prevoziti 170 kilometara. Registriran je za pet osoba, a na automobil je ugrađen priključak za AC i DC punjenje, što omogućava punjenje u punionicama ili na klasičnom električnom, kućnom priključku. Jamstvo proizvođača za vozilo je tri godine ili 100.000 kilometara, 12 godina na karoseriju i pet godina ili 100.000 kilometara na električne komponente vozila.

Punionica vozila

– Do kraja ove godine u Radoboju će biti postavljana i brza punionica za vozila na električni pogon, što će također biti sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, ističu u Općini.
Novo vozilo koristit će KulTuRa Radoboj, djelatnici Općine za obavljanje djelatnosti u okviru lokalne samouprave i po potrebi, udruge na području općine Radoboj za obavljanje svojih registriranih djelatnosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba