Diskografske nagrade

Kvartetu Gubec Porin za najbolji album tamburaške glazbe

Objavljeno: 17.03.2016. mladenmandic

Uoči televizijskog prijenosa glazbene nagrade Porin dodijeljene su statue u 25 kategorija.

Tako je najbolji album tamburaške glazbe onaj Kvarteta Gubec i tamburaškog orkestra HRT-a, čime se na svom facebook profilu pohvalio i Rajko Suhodolčan.

Pet kipića

Inače je najviše kipića osvojio Matija Dedić i to njih pet. Jazz pijanist četiri Porina je osvojio za album “Matija svira Arsena” i to za najbolju izvedbu jazz glazbe, najbolji aranžman, najbolji instrumentalni album te najbolju instrumentalnu izvedbu izvan klasične i jazz glazbe, a tu statuu podijelio je s Miroslavom Tadićem za skladbu “Ne plači”. Album Jazzy Bach, kojeg je Matija snimio s Darkom Jurkovićem Charliejem, pobijedio je u kategoriji Najbolji album jazz glazbe. Po broju osvojenih statua slijedi album “Gordan Tudor Post Nubila Phoebus” u izvedbi Gordana Tudora koji je osvojio tri Porina i to za najbolju izvedbu klasične glazbe, najbolju snimku albuma klasične glazbe i najbolja produkciju albuma klasične glazbe. Slijedi Rundek Cargo Trio koji je Porina dobio za najbolji album alternativne glazbe te najbolji video broj.
Od ostalih dobitnika tu je Ibrica Jusić koji je osvojio Porin za najbolji album zabavne glazbe, TBF ima najbolji album klupske glazbe, Elemental je pobijedio u kategoriji najbolja izvedba grupe s vokalom dok je Massimov album “1 dan ljubavi” osvojio kipić za najbolju produkciju. Najbolju snimku imali su 2Cellos za pjesmu Mombasa, a cover Hladnog piva za album “Dani zatvorenih vrata” proglašen je najboljim likovnim oblikovanjem. Zvjezdan Ružić nagradu Porin dobio je u kategoriji najbolja skladba jazz glazbe. Što se tiče klapske glazbe najboljim albumom proglašen je album festivala klapa u Omišu, dok je klapa Ragusa osvojila statuu za najbolji album pop – folklorne glazbe.

Klasična glazba

Zagrebačka filharmonija, akademski zbor Ivan Goran Kovačić i dirigent Vladimir Kranjčević pobijedili su u kategoriji najboljeg albuma klasične glazbe, najbolji dječji album je “Mjesto za mene – album pjesama za djecu” raznih izvođača dok je “50 originalnih pjesama – Arsen Dedić” proglašen najboljim tematsko – povijesnim albumom. Najbolji album popularne duhovne glazbe je “Kamenita vrata live”, dok je “Karlovačko RockOff – festival novog zvuka 2015.” izabran za najbolji album s raznim izvođačima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba