KUD “Lovro Ježek”

Nova predsjednica dr. Sanja Kovačić

Objavljeno: 29.02.2016. mladenmandic

 

Marijabistrički KUD ”Lovro Ježek” održao je svoju godišnju izbornu skupštinu. Za novu predsjednicu izabrana je dr. Sanja Kovačić, za potpredsjednicu Martina Jelečki Ozimec, a za tajnika Bruno Kovačić. Pored njih, u Upravni odbor izabrani su i Marinko Micak, Marko Forko, Martina Ozimec, Nedeljko Milošić, mons. Zlatko Koren, Josip Milički, Vesna Brlek i Jadranka Pezić. Blagajnica će i dalje biti Blanka Mikša, a Tamara Meštrović, Josip Palanović i Zdenko Cipriš izabrani su za članove Nadzornog odbora.

Mnoštvo nastupa

U izvješću o radu istaknuto je kako je prošla godina obilovala mnoštvom nastupa. Sve sekcije odradile su 49 nastupa, a među njima djeluje 190 članova, od toga 135 mlađih od 18 godina. Od 27 nastupa u 2015. godini, Limena glazba, koja odnedavno ima osam mladih članova, izdvojeni su nastupi na Županijskoj smotri, te Božićni koncert i Ljetna koncertno – glazbena večer.
Aktivne su bile i članice folklorne mlađe sekcije, od kojih se posebno istaknula sekcija „Ježi“, koja je pobijedila na Dječjoj županijskoj smotri i osigurala nastup na Festivalu dječjeg folklora u Kutini. Pored njih tu su bile još tri mlađe folklorne sekcije, te ona seniorska.

U izvješću o radu, istaknuto je da je uz voditelja Alena Šuškovića porasla kvaliteta, a promijenio se i način rada. S mlađim kategorijama radi Mirjana Micak, a od ove godine s predškolskim uzrastom radit će Đurđica Mihovilić. Folkloraše redovito prati i pomlađena Tamburaška sekcija pod vodstvom Roberta Mihovilića koja se i sama kroz Županijsku smotru prošle godine plasirala na 22. Susrete hrvatskih tamburaških orkestara i sastava i u kategoriji Folklornih orkestara osvojila drugo mjesto.

Povelja i zahvalnice

Nakon dužeg vremena ponovno se okupila i Ženska vokalna skupina pod vodstvom Tatjane Lenart. Na skupštini je dodijeljena i povelja ”Branko Jirasek” te zahvalnice ”Mladen Cipriš”. Riječ je o priznanjima koja KUD dodjeljuje podupirateljima ili članovima za iznimnu pomoć ili rad. Povelja ”Branko Jirasek” ove je godine dodijeljena Svetištu MBB-e, dok su zahvalnice ”Mladen Cipriš” dobili članovi s preko 30 godina staža u društvu. To su Ivica Prlić, Stjepan Dijanić i Branko Lisec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba