Sveti Križ Začretje

Anđelko Topolovec ponovo izabran za predsjednika Sjeverozapadnog regionalnog saveza HNS-a

Objavljeno: 20.02.2016. mladenmandic

 

Čelnik zagorskog HNS-a i načelnik općine Radoboj Anđelko Topolovec, ponovo je na Skupštini koja je održana u Svetom Križu Začretju, izabran za predsjednika Sjeverozapadnog regionalnog saveza Hrvatske narodne stranke. Za tajnicu Saveza opet je izabrana Marija Puh iz Krapine, inače zagorska saborska zastupnica, dok su za potpredsjednike izabrani Neven Alić, zamjenik župana Bjelovarsko – bilogorske županije i Dražen Žvorc iz Međimurske županije.

Najbolja organizacija

Regionalni savez HNS-a obuhvaća Krapinsko – zagorsku, Varaždinsku, Međimursku, Koprivničko – križevačku i Bjelovarsko – bilogorsku županiju i najbolja je regionalna organizacija Hrvatske narodne stranke u Hrvatskoj. Predsjednik Anđelko Topolovec to je potkrijepio i brojkama.
– Na nedavnim parlamentarnim izborima u našoj regiji, kandidati HNS-a su dobili 42.605 preferencijalnih glasova, dok je u ostatku Hrvatske HNS dobio 41.412 glasova. Dakle, može se reći da više od pola HNS-a „živi“ u Sjeverozapadno – hrvatskom regionalnom savezu. To se vidi i na dobrom izbornom rezultatu, jer je naša regija dala četiri saborska zastupnika, uz još dio glasova koje je dobila Anka Mrak – Taritaš, za koju se dijelom glasovalo i u našoj regiji, a dijelom u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.Takvi rezultati nisu slučajnost, jer je poznato kako su općine i gradovi u ovom dijelu Hrvatske u kojima su na vlasti HNS-ovi kandidati, vrlo razvijeni. Birači su ono što su od HNS-a dobili na lokalnoj razini, očito željeli „pretočiti“ i na nacionalnu razinu – rekao je Topolovec.

Istaknuti kao primjer

Gost Skupštine bio je i prvi čovjek Istarsko – primorsko – goransko – ličko – senjskog regionalnog saveza Žarko Stilin.
– Često ističemo upravo vašu regiju kao primjer i govorimo ljudima da daju povjerenje HNS-u i u našoj regiji, jer ćemo onda moći utjecati na razvoj kao što to vi činite. HNS ovdje ima veliku podršku birača i to se ljudima vraća kroz razvoj općina i gradova gdje upravljaju HNS-ovi kadrovi – rekao je Stilin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba