Svjetski dan bolesnika

Patronažne sestre i župnici družit će se s bolesnicima i mjeriti im šećer i tlak

Objavljeno: 08.02.2016. mladenmandic

Patronažne sestre zagorskog Doma zdravlja u suradnji sa župnim uredima, nizom aktivnosti i ove će godine obilježiti Svjetski dan bolesnika, koji je 1992. godine utemeljio papa Ivan Pavao II. Cilj je podizanje svijesti o potrebama bolesnih te naglašavanje značenja nužnosti humane i moralne potpore bolesnima.
U ispostavi Krapina 11. veljače, u 11 sati služit će se sveta misa nakon koje je planirano druženje patronažnih sestara i župnika s bolesnicima i njihovim obiteljima.
U ispostavi Klanjec 14. veljače, u Župnom uredu u 9 sati je druženje s potrebitima uz mogućnost kontrole tlaka i šećera u krvi te individualnog savjetovanja. U četvrtak, 11. veljače, u 14 sati u vatrogasnom domu u Tuhlju u suradnji patronažnih sestara, Župnog ureda, Caritasa i djece školske dobi organizira se misa, kontrola tlaka i šećera te zajedničko druženje uz kratak dječji kulturni program.
Ispostava Zlatar u četvrtak u 10 sati, u suradnji s udrugom” Pomoć u kući” Lobor, organizira u sklopu dnevnog boravka, radionicu na temu “Živjeti s bolešću i fizioterapija u bolesti” u suradnji sa zdravstvenom njegom u kući. Aktivnostima će se pridružiti i učenici Medicinskog učilišta Srednje škole Bedekovčina. U petak, 12. veljače se u Domu Orhideja u Zlataru u 10 sati organizira druženje s korisnicima te mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi.

 

U Humu na Sutli na Dan bolesnika 11. veljače, od 15 do 17 sati, u Samostanu sestre naše Gospe, bit će održana preventivna zdravstvena radionica, a nakon toga je sveta misa. U Oroslavju će također biti služena sveta misa, u 17 sati, nakon čega slijedi mjerenje tlaka i šećera u krvi. Patronažne sestre ispostave Zabok Dan bolesnika će obilježiti posjetom Domu za odrasle osobe Mirkovec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba