Peti INA Rally Kumrovec 4. i 5. ožujka

Dosad se za nastup prijavilo više od 60 posada

Objavljeno: 09.02.2016. mladenmandic

Nešto više od tri tjedna prije početka Petog INA Rallyja Kumrovec 2016. godine dosad se za nastup prijavilo više od 60 posada. Uz 40-ak posada iz Hrvatske, prijavili su se i vozači rallyja iz Slovenije, Srbije, Mađarske, Italije i Austrije. Među najatraktivnije ubrajaju se trostruki pobjednici Janos Szilagyi i Botond Csanyi u Peugeotu 207 S2000 te slavodobitnik iz 2013. Daniel Šaškin s Mitsubishi Lancerom EVO X, koji još uvijek traga za suvozačem. U najjačoj klasi 1, vozila s pogonom na sva četiri kotača uz spomenute Szilagyija i Šaškina još je devet posada koje će se boriti za sam vrh poretka.

Zanimljivo u malim klasama

Zanimljive borbe očekuju se i u takozvanim malim klasama. Viliam Prodan i Zdravko Draženović u Kumrovec stižu se zagrijati za Mitropa Rally kup koji počinje 18. i 19. ožujka u Austriji. Sa svojim će vrhunski pripremljenim Peugeotom 208 R2 po prvi put nastupiti u Kumrovcu nakon 2012. godine i pokušati savladati prijevoj koji se među relijašima popularno naziva “Prodanov skok”.

Glavni konkurenti za vrh poretka bit će im Mađari Sabolcs Borbas i Gergely Harmos u Citroenu DS3 R3T i još dvije hrvatske posade s iskustvom nastupa u Mitropa kupu Tomas Hrvatin i Marko Stiperski u RenaultuCliu RS te Ivica Siladić i Jasna Durak u Škodi Fabiji R2. Po prvi put u Kumrovcu se očekuje nastup posada iz Italije. Acco Lino sa suvozačicom Serenom Annapaolom najavio je dolazak u Renaultu Cliu Maxi koji je usprkos starijem datumu proizvodnje još uvijek vrlo konkurentan na asfaltnim brzincima. Prijavljeni su još Angelo Martinis i Silvia Mosena u Citroenu Saxo VTS te Stefano Tavano i Dario Andrian u Hondi Civic Vti.

Povijesna vozila

Među prijavljenima našlo se još nekoliko zanimljivih povijesnih vozila poput Fiata 126 Marka Ota Juričeva Martinčeva, Zastave 850 Andreja Mraka ili Lade 2107 Gabora Vojteka.
Utrka počinje prologom na parkiralištu Termi Tuhelj u petak 4. ožujka, a nastavlja se brzincima u Kumrovcu u subotu 5. ožujka. Prijave za nastup otvorene su još do petka 26. veljače.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba