Raspisan natječaj za deset studentskih stipendija od 500 kuna

Objavljeno: 30.01.2016. mladenmandic

Grad Zabok raspisao je natječaj za dodjelu studentskih stipendija. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi redovni studenti, čiji roditelji imaju prebivalište na području grada Zaboka, ukoliko već nisu korisnici stipendije po nekoj drugoj osnovi. Natječaj se raspisuje za deset studentskih stipendija po 500 kuna mjesečno, s početkom isplate od 1. siječnja.

Prosjek ocjena ne može biti manji od 3,5 za posljednji razred srednje škole, odnosno 3, 0 za posljednju završenu godinu studija. Isto tako podnositelj zahtjeva kojem prosjek prihoda po članu domaćinstva u tri mjeseca koja prethode natječaju prelazi iznos od tri tisuće kuna, ne ispunjava uvjete za ostvarenje stipendije te se takav zahtjev neće uzeti u razmatranje.
U skladu s odredbama Pravilnika o stipendijama, temeljem Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja za 2016. godinu od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Krapina, pored kriterija uspjeha u dosadašnjem školovanju i socijalnog kriterija, dodatni kriterij za bodovanje je deficitarnost zanimanja. Deficitarnim zanimanjima smatraju se sveučilišni studiji medicine, strojarstva, građevinarstva, matematike, edukacijske rehabilitacije, anglistike, germanistike, elektrotehnike i informacijske tehnologije, farmacije, informatike, arhitekture i urbanizma, te agronomije i ta se zanimanja boduju s dodatnih deset bodova.
Stipendije se u pravilu ne vraćaju, osim u slučaju ako student samovoljno prekine školovanje, ne završi uspješno školsku godinu i ako se nakon završenog školovanja ne zaposli u struci na području Grada, a posao mu je ponuđen. Krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 12. veljače.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba