DONJA STUBICA

Gradsko vijeće prihvatilo prijedlog za pokretanje izvlaštenja vlasnika zemljišta u Stubičkom trnacu

Objavljeno: 22.12.2015. zagorjeinternational

Gradsko vijeće Donje Stubice na sinoć održanoj sjednici, piše Radio Stubica, većinom je glasova prihvatilo prijedlog za pokretanjem izvlaštenja vlasnika zemljišta (urbane komasacije op.a.) na području “Stubički trnac”. Naime, nakon što na sjednici održanoj prije dva tjedna prijedlog nije dobio potrebnu većinu, ponovljen je zahtjev Američke kuće, a na sjednici su bili nazočni i predstavnici Američke kuće, kao i izrađivač Prostornog plana prof. Nenad Lipovac. Oni su istaknuli da je na spornom području s 18 vlasnika postignut dogovor, dok s dvoje on nije moguć.

Stoga je predložena urbana komasacija kao način da projekt može krenuti dalje, a posebno je naglašeno da se nikome neće uzeti zemlja, već će se vlasnicima s kojima nije moguće postići dogovor dati zamjenska zemlja ili će im se platiti po tržišnoj cijeni.
Pritom je istaknuto kako jedan vlasnik ne živi u Hrvatskoj već je zemlju dobio pod dug, a u drugom slučaju se radi o nemogućnosti utvrđivanja vlasnika između dvije vlasnice. No, oporba smatra da Grad ne bi smio ići u urbanu komasaciju jer se radi o privatnom interesu investitora, a ne javnom interesu. Na kraju je prijedlog prošao s tijesnih osam glasova “za”, vijećnika HDZ-a, ZS-a i Laburista, dok su vijećnici SDP-ove koalicije i Nezavisni, te jedan HDZ-ov bili protiv, odnosno suzdržani. Američka kuća je obećala snositi troškove urbane komasacije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba