RJEŠAVANJE SMJEŠTAJA

Krapinski Crveni križ do nove godine seli u nove prostore

Objavljeno: 02.12.2015. zagorjeinternational

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina uskoro bi se trebalo useliti u svoj novi poslovni prostor veličine 221,74 četvornih metara koji se nalazi u novoizgrađenoj stambeno – poslovnoj zgradi u Krapini. Taj su prostor kupili za 220 tisuća eura preko kredita na deset godina. U otplati bankarskog kredita krapinski Crveni križ će sudjelovati u visini trećine ukupnog iznosa, Grad Krapina u drugoj trećini, a općine Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj financirat će preostalu trećinu zavisno od broja stanovnika. Đurmanec će u tom dijelu sudjelovati s 33 posto, Jesenje sa 17 posto, Petrovsko s 20, a Radoboj s 30 posto. Prema riječima ravnatelja GDCK-a Krapina Davora Šimunovića, odluka o kupovini vlastitih prostora nametnula se zbog potrebe trajnog rješavanja smještaja i rada svih organizacijskih jedinica, budući su sadašnji prostori vraćeni prijašnjim vlasnicima. Iz tih se prostora trebaju iseliti do 1. siječnja iduće godine. Dodao je kako je prostor kupljen u rohbau izvedbi, što podrazumijeva dodatni novac oko uređivanja i namještanja prostora.

– Dosad smo u uređenje prostora uložili 180 tisuća kuna, no za minimalne uvjete preseljenja potrebno nam je još dodatnih 205 tisuća kuna – rekao je Šimunović.
Prostore u izgradnji je obišao i zagorski župan Željko Kolar u pratnji krapinskog gradonačelnika Zorana Gregurovića. Župan je rekao da će Županija pomoći u skladu sa svojim mogućnostima, kako bi novi prostori što skorije bili dovedeni u fazu useljivosti. (mlm)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba