DRŽAVNO PRVENSTVO U RIJECI: Po prvi puta u dvadesetogodišnjoj povijesti kluba, svi natjecatelji PK Olimpa se s jednog natjecanja vratili s medaljom u ruci

Hana Sivec državna prvakinja u mlađoj juniorskoj konkurenciji, zagorski plivači ukupno osvojili 27 medalja

Objavljeno: 27.12.2018. JJ

Prvenstvo Hrvatske u plivanju na 25-metarskim bazenima održano je proteklog vikenda u Rijeci. Bilo je to ujedno i zadnje natjecanje u ovoj godini. Organizator je bio Hrvatski plivački savez, u suradnji s riječkim plivačkim klubovima Primorje, Nevera, Kantrida i Rijeka, a nastupilo je 406 plivačica i plivača iz 36 hrvatskih plivačkih klubova. Natjecatelji koji su kroz sustav kvalifikacija na regionalnim prvenstvima Hrvatske stekli pravo nastupa na ovom natjecanju, borili su se za naslove državnog prvaka u seniorskoj, mlađoj seniorskoj, juniorskoj i mlađoj juniorskoj konkurenciji. Na prelijepom zdanju plivačkog bazena Kantrida, koji nosi ime Zdravko Ćiro Kovačić, po proslavljenom olimpijcu i vaterpolistu, nastupilo je pet plivačica i četiri plivača Plivačkog kluba Olimp Zabok, pod vodstvom sportskog direktora Ivice Androića. Po prvi puta u dvadesetogodišnjoj povijesti kluba, svi Olimpovci kući su se vratili s medaljom u ruci. Ukupno su osvojili 27 medalja, od toga jednu zlatnu, sedam srebrnih i 19 brončanih u individualnim i štafetnim utrkama.

Osobni rekord

Državna prvakinja u mlađoj juniorskoj konkurenciji postala je po prvi puta Hana Sivec (2003.) u disciplini 100 metara leptir, s osobnim rekordom 1:02,54. Rezultat je bio dostojan bronce u seniorskoj, te srebra u mlađoj seniorskoj i juniorskoj kategoriji. Hana je i na 50 leptir osvojila srebrnu medalju u mlađoj juniorskoj kategoriji, s rezultatom 28,62 i brončanu u juniorskoj kategoriji. Na 50 slobodno bila je brončana, s rezultatom 26,54 sekunde. U štafetnim utrkama osvojila je dvije brončane medalje, pa je s devet medalja postala i najtrofejnija plivačica Olimpa. Mlađa juniorka Tesa Novak (2004.) osvojila je ukupno osam medalja. Iako godinu dana mlađa od konkurencije, osvojila je srebrnu medalju na 200 leptir. Rezultat 2:20,16 bio je dostatan za broncu među seniorkama, srebro među mlađim seniorkama, srebro među juniorkama i broncu među mlađim juniorkama. Na 100 slobodno bila je srebrna među mlađim juniorkama, s rezultatom 58,29 sekundi. Na 100 leptir bila je brončana, s rezultatom 1:04,15. U štafetnim utrkama osvojila je dvije brončane medalje.

Najuspješniji Vili Sivec

Najuspješniji među plivačima Olimpa, bio je mlađi junior Vili Sivec (2003.) s tri brončane medalje. Na 200 leptir, iako godinu dana mlađi od konkurencije, bio je brončani među mlađim juniorima, s rezultatom 2:09,78, a na 100 leptir također brončani, s rezultatom 57,39 sekundi. U finalu na 100 leptir otplivao je osobni rekord 56,34. Ženska juniorska štafeta Olimpa u sastavu Hana Sivec, Jana Pavalić, Magda Slovenec i Tesa Novak, osvojila je brončanu medalju na 4×50 slobodno, s rezultatom 1:50,37. Na 4×200 slobodno, juniorke Olimpa u sastavu Tesa Novak, Magda Slovenec, Hana Sivec i Lana Halapir osvojila je brončanu medalju, s rezultatom 8:47,93. Na 4×100 mješovito, juniorke Olimpa su osvojile četvrto mjesto, a za medalju su im nedostajale 82 stotinke sekunde. Muška juniorska štafeta u sastavu Vili Sivec, Petar Pavalić, Nikola Iveković i Patrik Erceg, bila je brončana na 4×100 slobodno, s rezultatom 3:38,66. Juniori Olimpa su na 4×50 slobodno bili četvrti, a za medalju im je nedostajalo 50 stotinki sekunde.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba