Klapa Kmeti iz Pregrade objavila je svoj novi, treći video spot za skladbu “Zagorje spi”, čiji tekst i glazbu potpisuje njihov član Tomica Kolar. Vokalni aranžman odradio je Siniša Miklaužić, a instrumentalni aranžman Toni Eterović. Nakon video spota za “Staru klet”, objavljenog 2014. godine, te video spota za skladbu “Miesec” iz 2016., ovo je treći spot klape Kmeti, koja tako nastavlja sa svojim kontinuiranim radom.

Uloga u spotu

Produkciju spota odradila je mlada produkcijska kuća Couldmedia, pod vodstvom vlasnika Tina Borovčaka, dok je glavnu žensku ulogu u spotu odigrala Tea Filipčić iz Pregrade. Sama tehnika spota temeljila se na dvostrukoj ekspoziciji – u pojedinim kadrovima mogu se vidjeti lica članova Klape, pejzaži Hrvatskog zagorja u pozadini te kadrovi Hrvatskog zagorja za vrijeme izlaska i zalaska sunca.

Priprema novih skladbi

Nakon objave novog spota i studijskog snimanja većeg broja skladbi, među kojima se ističu “Stara klet”, “Huncutar”, “Zagorje spi”, “Miesec”, “Sečanje me nazaj vleče”, “Fino staro vino” i “De ste si vi”, Klapa Kmeti će u istom intenzitetu nastaviti s radom i u novoj godini. Marljivo pripremaju nove autorske skladbe, ali i aranžiraju te obrađuju druge pjesme. Sve to, kažu, rade isključivo iz ljubavi prema glazbi i radi međusobnog prijateljstva koje njeguju od malih nogu.