SIMPATIČNI KIT POGLEDE PROLAZNIKA ĆE PRIVLAČITI SVE DOK NE ZASJA SUNCE

Ispred krapinske Gradske knjižnice nasukao se “moj prijatelj Willy”

Objavljeno: 23.02.2018. JJ

U Krapinu je stigao “moj prijatelj Willy” – i to snježni. Simpatični kit se nasukao se ispred krapinske Gradske knjižnice, gdje će privlačiti poglede prolaznika sljedećih nekoliko dana, točnije, dok se ne pojavi prvo sunce.
Radi se, naravno, u novom uratku djelatnice knjižnice Ivane Nežmahen, koja je za prvog obilnijeg snijega prije dva tjedna ispred knjižnice izradila snježnu skulpturu dviju mačaka, a kasnije i žabe. Inače, ovakve i slične skulpture izrađuje već desetak godina.
– Danas sam pozvala djecu na snježnu radionicu, no odazvala se samo jedna djevojčica. Ipak, uz njezinu sam malu asistenciju uspjela pred knjižnicu dovesti kita orku iz popularnog filma “Moj prijatelj Willy”, kako sam i najavila poslije maca i srca. Napravila sam i žabu kao drugu instalaciju, što znači da je orka treća u samo 13 dana. Iskoristila sam posljednji dan za izradu skulpture jer se prognoziraju niske temperature, stoga se nadam da će Willy ostati s nama barem tjedan dana, ako ga nečije nemirne ruke i noge ne polome kao sto su uništavale mačku, pa je svaki dan dobila drugu glavu. Ako bude snijega, i u ožujku će biti još koja instalacija. Za ovu orku zahvaljujem na pomoći Tatiani Povalec. Ona je nedavno stigla s mamom i bratom u Krapinu iz Australije. Ne govori još hrvatski, ali uči polako – otkrila nam je Ivana Nežmahen.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba