U TIJELIMA UDRUGE DJELOVAT ĆE BRANITELJI IZ SVIH POSTROJBI PROIZAŠLIH IZ DOMOVINSKOG RATA

Za predsjednika novoosnovane Udruge hrvatskih branitelja Desinić jednoglasno izabran Rajko Šurbek

Objavljeno: 20.02.2018. JJ

U Desiniću je održana osnivačka skupština Udruge hrvatskih branitelja Desinić. Razloge osnivanja udruge pojasnio je predsjednik radnog predsjedništva Krunoslav Kučiš, istaknuvši kako na području općine Desinić do sada nije djelovala niti jedna braniteljska udruga, a mnogi desinićki branitelji sudjeluju u radu drugih udruga širom Hrvatske.

Upoznavanje s pravima

– S obzirom na to da su naši branitelji prošli kroz razne postrojbe i vojno – redarstvene akcije, danas zaboravljeni i na marginama društva, bez potrebnih informacija, pojedini bez zdravstvene i socijalne skrbi, bez poznavanja svih pripadajućih prava i drugo, prišlo se osnivanju udruge, kako bi se savjetodavno i na druge načine branitelje upoznalo s njihovim pravima, kako bi se dokumentiralo i očuvalo dostojanstvo Domovinskoga rata i dignitet hrvatskog branitelja. Zajedništvom kojim se krenulo u obranu Lijepe Naše i kojim će se voditi u budućnosti, doprinosi i činjenica da su u tijela udruge izabrani hrvatski branitelji iz svih postrojbi koje su proizašle iz Domovinskog rata, od Zbora narodne garde, 1., 2. i 7. gardijske brigade Hrvatske vojske, dragovoljaca i maloljetnih dragovoljaca, ratnih invalida iz Domovinskog rata, Specijalne policije i policije, 103. brigade HV-a, Domobranskih postrojbi, 140. brigade središta za obuku vojnika Glavnog stožera Jastrebarsko, 111. brigade, 300. logističke brigade HV-a, 31. i 33. inženjerijske bojne, Zapovjedništva stana do aktivnih policijskih službenika i aktivnih visokih časnika MORH-a – istaknuto je na skupštini.

Svi su pozvani

Upućena je zahvala načelniku Desinića Zvonku Škreblinu, predsjedniku Limene glazbe Desinić Boži Brundiću, ravnateljici desinićke Osnovne škole Đure Prejca Anici Karažija i desinićkom župniku Franji Mezaku, svim donatorima i sponzorima kao i svim nazočnim hrvatskim braniteljima.
Za predsjednika udruge jednoglasno je izabran Rajko Šurbek, za dopredsjednika Davorin Fiket, za tajnika Krunoslav Kučiš, a za rizničara Milivoj Zubak.
Iz udruge pozivaju sve hrvatske branitelje koji se žele uključiti u rad, da za bilo koju informaciju o aktivnostima i planovima kontaktiraju udrugu na e-mail adresu [email protected], pošalju upit u inbox Facebook stranice udruge ili kontaktiraju osobno članove udruge.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba