U ZABOKU ODRŽAN SUSRET S PUTOPISCEM NIKOLOM HORVATOM – TESLOM

Publika uživala u druženju s prvim Hrvatom koji je propješačio Pacific Crest Trail, planinarski put u SAD-u dugačak 4300 kilometara

Objavljeno: 20.02.2018. JJ

Mreža udruga Zagor je u okviru Eurodesk aktivnosti organizirala druženje i razgovor s putopiscem Nikolom Horvatom-Teslom, u Centru za mlade Krapinsko – zagorske županije u Zaboku.
– Ovom aktivnošću željeli smo mlade potaknuti na bolju mobilnost, a Nikola je svojim predavanjem itekako motivirao mlade – kažu u Mreži udruga Zagor.
Nikola Horvat-Tesla govorio je o tome kako je propješačio Pacific Crest Trail, planinarski put u SAD-u koji se proteže od granice s Meksikom kod San Diega, duž Kalifornije preko Oregona pa sve do države Washington i granice s Kanadom. Put je dugačak 4300 kilometara, a on ga je propješačio u 163 dana te je 2. listopada 2016. godine došao na američko – kanadsku granicu i time postao prvi Hrvat koje je prohodao Pacific Crest Trail.
Sudionicima je ispričao zašto je krenuo na put, kako se pripremao, s kojim se sve izazovima susretao, poput hladnoća i vrućina, ozljeda, divljih životinja, zatim što je jeo i sl. Publika je imala mnogo pitanja na koja je putopisac strpljivo odgovarao, a tijekom aktivnosti prikazan je i film “Pacific Crest Trail: Tesla – Year of the Beginning, documentary”, koji se može pogledati i na Youtubeu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba