NA 42. GRAND PRIXU BEOGRADA, NA KOJEM JE SUDJELOVALO 300-TINJAK STRIJELACA IZ 17 ZEMALJA

Martin Oborovečki, član SD-a Veliko Trgovišće, osvojio odlično 13. mjesto u seniorskoj konkurenciji

Objavljeno: 12.12.2017. JJ

Proteklog vikenda u Beogradu je održan 42. Grand Prix Beograda, na kojem je sudjelovalo 297 strijelaca iz 17 zemalja, s ukupno 640 izlazaka na vatrenu liniju.
Martin Oborovečki, član Streljačkog društva Veliko Trgovišće, prvog je dana natjecanja postigao 619,9 krugova i s tim rezultatom osvojio 17. mjesto među 80-ak seniora, dok mu je taj rezultat donio osmo mjesto u njegovoj kategoriji juniora.
Drugog dana Martin je popravio rezultat sa 621,1 krugova i u konkurenciji seniora zauzeo izvanredno 13. mjesto. Tako je iza sebe ostavio nekoliko osvajača medalja s Prvenstva Europe i sudionika Olimpijskih igara u Londonu i Riju.
Uz solidan nastup na početku sezone na Salona DC Openu i 41. Trofeju Mladosti, održanom prošlog vikenda u Zagrebu, Oborovečki se kao jedini strijelac u muškoj kategoriji iz Zagorja nalazi na rang listi Europske streljačke federacije, i rang listi ISSF, Međunarodne streljačke federacije, pa je ovim nizom odličnih rezultata poprilično popravio plasman na listi najboljih strijelaca Europe i svijeta.



STRIJELCI IZ VELIKOG TRGOVIŠĆA USPJEŠNI NA MEĐUNARODNOM TURNIRU “ZAGREBAČKE NADE I PRIJATELJI”

Zlatom se okitili David Bunčec i Petra Petak, Stela Čuk brončana

Proteklog vikenda, u organizaciji Streljačkog kluba Kustošija, održano je međunarodno natjecanje, jubilarni 20. turnir “Zagrebačke nade i prijatelji”, u gađanju ISSF zračnim oružjem. Natjecanje je održano u kategorijama kadeta i kadetkinja, te mlađih kadeta i kadetkinja, a u gađanju zračnom puškom nastupili su i strijelci Streljačkog društva Veliko Trgovišće. U konkurenciji kadeta pobjedu je s 200,4 kruga odnio David Bunčec iz SD-a Veliko Trgovišće. Kadet Karlo Poštek je bio 11., dok je Denisu Sinkoviću pripalo 18. mjesto.
Od kadetkinja SD-a Veliko Trgovišće najuspješnija je bila Petra Petak na 10. mjestu, Karla Bartolović bila je 16., Marta Kolarić osvojila je 24., a Stela Čuk 27. mjesto.
U konkurenciji mlađih kadetkinja zlatnu je medalju sa 197,5 krugova osvojila Petra Petak (Veliko Trgovišće), ispred drugoplasirane članice HASK-a Mladosti Ive Lemo (194,3), dok je sa 184,5 krugova broncu osvojila Stela Čuk (Veliko Trgovišće).

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba