U TUHELJSKIM TOPLICAMA ODRŽANA SVEČANA PROMOCIJA ZA 59 MAGISTARA EKONOMIJE S FAKULTETA ZA MENADŽMENT U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU

“Dobro je što je 30 posto studenata ove generacije iz Zagorja, jer mi se turizmom bavimo 365 dana u godini”

Objavljeno: 07.12.2017. JJ

U Tuheljskim Toplicama održana je svečana promocija za 59 magistara ekonomije koji su završili Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, na dislociranom studiju u Zaboku.
Diplome je diplomantima uručila dekanica Dora Smolčić Jurdana te im zaželjela puno uspjeha u profesionalnom i osobnom životu.

Trajan proces

– Učenje je trajan proces, a ova diploma je vaša velika prednost. Nadamo se da će zamah hrvatskog turizma i ugostiteljstva otvoriti radna mjesta svima vama. Dodala bih da nam je drago što imamo dislocirani studij upravo ovdje u Zaboku, u srcu Zagorja, Bajke na dlanu, koja je predvodnik kontinentalnog turizma, te što i mi, stvaranjem kvalitetnih i stručnih kadrova, dajemo doprinos razvoju kontinentalnog turizma, koji ima veliki potencijal – rekla je Smolčić Jurdana te dodala da spomenuti fakultet upisuju studenti iz cijele Hrvatske.
Najuspješniji student generacije bio je Matija Tenšek, koji je u ime svih diplomanata zahvalio profesorima i mentorima te naglasio da su svi zajedno ponosni što su ostvarili svoj cilj i postali magistri. Svečanoj promociji su prisustvovali i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Zabok Tihomir Vrančić i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Prostor za napredak

– Drago nam je da je 30 posto studenata ove generacije s područja Krapinsko – zagorske županije, što je izuzetno bitno, jer se u Zagorju bavimo turizmom 365 dana u godini. Mi, ali i država u cijelosti, trebamo mlade ljude koji nisu opterećeni prošlošću, već ih zanima sadašnjost i budućnost. Na svima nama je da budemo pametni i da tu činjenicu iskoristimo i da mladima damo mogućnost da rade, da kreiraju, da pokažu što znaju. Također je vrlo važno za cijelu priču da se Vlada RH i nadležno ministarstvo jasno opredijele oko pune podrške kontinentalnom turizmu. Primjerice, da samo 5 posto sredstava koja su namijenjena promociji jadranske Hrvatske bude prenamijenjeno za promociju kontinentalnog turizma, to bi omogućilo rast u dolascima i noćenjima od barem 20 posto. Kod nas na kontinentu ima puno prostora za napredak, a Jadran je već sad pun, pitanje je koliko će još dugo njihova infrastruktura moći izdržati dolazak sve većeg broja gostiju – rekao je župan Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba