U Krapini potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih potpora koje je osigurala Krapinsko – zagorska županija

ONI SU DIO NAŠEG IDENTITETA: Za 19 tradicijskih obrta 84.000 kuna

Objavljeno: 07.12.2017. zagorjeinternational

Krapinsko-zagorska županija osigurala je 84.000 bespovratnih kuna za potporu 19 tradicionalnih obrta koji su ispunili uvjete natječaja objavljenog 14. studenog ove godine. Sredstva su odobrena za stare zanate poput dimnjačara, proizvođača tradicijskih drvenih igračaka, proizvoda od keramike ili pak popravljače satova. Ugovore koji su u četvrtak potpisani u prostorima HGK, Županijske komore Krapina, su korisnicima uručili župan Željko Kolar i predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško.

Briga o tradiciji

Župan Kolar pritom je istaknuo kako su tradicijski i umjetnički obrti dio identiteta, kako hrvatskog naroda, tako i Krapinsko – zagorske županije te da Županija i Obrtnička komora moraju brinuti da se pojedini tradicijski obrti ne ugase. Naglasio je pritom pokretačku ulogu predsjednice Županijske skupštine Vlaste Hubicki, koja je ujedno i predsjednica Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta Obrtničke komore KZŽ.
– Njezino poznavanje ove problematike daje nam mogućnost da ovaj natječaj preciznije raspisujemo. Sljedeće ćemo godine povećati maksimalan iznos potpore na 10.000 kuna, a razmišljamo da već 2018. godine organiziramo i Dan umjetničkih i tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije – rekao je Kolar.
Predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško istaknuo je kako ovaj natječaj predstavlja još jednu akciju Županije i Obrtničke komore za pomoć zagorskim obrtnicima.

Širenje djelatnosti

– Za tradicijske i umjetničke obrte ovo je još jedan poticaj da očuvaju svoje zanate i djelatnosti te da se eventualno prošire – rekao je Pleško.
Okupljene obrtnike pozdravio je i zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek -Jambrek koji je podsjetio na uvjete Natječaja za potpore objavljenog 23. listopada 2017. godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba