ODRŽAN DRUGI EDUKACIJSKI MODUL “MENADŽMENT VOLONTERA”

Sudionici doznali kako pronaći volontere, uspostaviti učinkovitu komunikaciju te izraditi i predstaviti volonterske programe

Objavljeno: 12.10.2017. JJ

U prostoru Centra za mlade Krapinsko – zagorske županije održan je drugi edukacijski modul na temu “Menadžment volontera – uspostavljanje volonterskih programa u neprofitnim organizacijama”, na kojem su sudjelovali predstavnici organizacija civilnog društva i javnih ustanova iz Krapinsko – zagorske županije. Sudionici su se upoznali s načinima pronalaženja i uključivanja volontera, supervizijom i evaluacijom volontera, učinkovitom komunikacijom te su radili na izradi i predstavljanju volonterskih programa i planova volonterskih akcija.

Planiran daljnji rad

Održana edukacija je svojevrsni nastavak prvog modula održanog 12. rujna. Edukacije su rezultirale prijedlozima volonterskih programa sukladno potrebama organizacije i same zajednice u okviru koje iste djeluju. Planiran je daljnji rad na razvoju i provedbi pojedinih volonterskih programa i aktivnosti kroz pomoć i mentorstvo stručnog osoblja.
Edukaciju su održale Jela Prgić Znika i Mateja Medlobi iz Volonterskog centra Zagreb te Margareta Mihalic iz ACT Grupe, koje imaju dugogodišnje iskustvo u provođenju edukacija o menadžmentu volontiranja, kao i organizaciji volonterskih aktivnosti te bogato iskustvo u provedbi školskog volontiranja.

Sufinancira EU

Edukacije su održane u sklopu projekta “VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje“ kojeg provodi Mreža udruga Zagor zajedno s partnerima Društvom “Naša djeca” Zabok, Krapinsko – zagorskom županijom, Lokalnom akcijskom grupom Zagorje – Sutla, Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Osnovnom školom Janka Leskovara, Volonterskim centrom Zagreb i ACT Grupom, a usmjeren je na jačanje kapaciteta organizatora volontiranja za planiranje, kreiranje i provedbu kvalitetnih i održivih volonterskih programa. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba