DOSTA JE NEUREDNIH I PRENATRPANIH HODNIKA – UČENICI UZELI STVAR U SVOJE RUKE!

POMOZITE IM I VI: Mališani iz Osnovne škole “Vladimir Bosnar” prikupljaju novac za nabavu školskih ormarića

Objavljeno: 11.10.2017. Jelena Jazbec

Osnovna škola “Vladimir Bosnar” iz Stubičkih Toplica, u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjeverozapadne Hrvatske, pokrenula je crowdfunding kampanju u svrhu prikupljanje sredstava za nabavu školskih ormarića. Potrebno je kupiti 200 ormarića, što bi školu stajalo oko 60 tisuća kuna. Inače, OŠ “Vladimir Bosnar” broji 199 učenika u 12 razrednih odjela. Nastava se odvija u dvije smjene, te je škola prostorno vrlo ograničena. Po hodnicima se nalaze vješalice za odjeću i klupice za odlaganje obuće, koje nisu dostatne za sve učenike, te su često prenatrpane i djeci nepregledne, a hodnici izgledaju neuredno.

Prostorni problemi

– Djeca zametnu stvari pa ih ne mogu pronaći. Traženje stvari potraje te ne stižu na vrijeme na prijevoz. Kupnjom ormarića riješili bismo prostorne probleme, kao i probleme same djece – poručuju iz škole.
Suvremeno opremljeni hodnici osigurali bi sustavan način poticanja učenika na njihov estetski, društveni, moralni i duhovni razvoj u skladu s njihovim sposobnostima i sklonostima za održavanje reda vlastitog prostora.
– Osnovna škola moli pomoć mještana, roditelja, poduzetnika i svih ljudi dobre volje da nam pomognu u nabavi i montaži garderobnih ormarića, kako bismo djeci omogućili nesmetano odlaganje odjeće, obuće, knjiga i ostalog pribora. Time djecu učimo odgovornoj brizi za kako školsku, tako i svoju imovinu – poručuju djelatnici i učenici OŠ “Vladimir Bosnar”.

Snimili i video

– Obećavamo da ćemo i mi, i učitelji i djeca, pomoći u realizaciji projekta uključivanjem u razne manifestacije, sajmove, priredbe i događanja, te se kao pravi poduzetnici, u sklopu Učeničke zadruge, marljivim radom i trudom pobrinuti da garderobni ormarići krase naše hodnike i čuvaju naše stvari – zaključuju djelatnici i učenici, koji su u svrhu kampanje snimili i simpatičan video pod nazivom “Maca Papučarica u projektu nabave ormarića”.

Donacije možete izvršiti bankovnim karticama putem online platnog sustava ili izravnom uplatom na žiro račun škole: (Adresa: Strmečka cesta 5a, 49244 Stubičke Toplice, IBAN: HR5323600001102094695, Zagrebačka banka d.d., Opis/naznaka: „Donacija“ i Vaš kontakt telefon ili e-mail).

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba