Na sjednici Gradskog vijeća prihvaćena financijska izvješća gradskih poduzeća, ustanova i udruga te polugodišnja izvješća o izvršenju proračuna i radu gradonačelnika, donesene i nove odluke:

Djeca koja idu u vrtić izvan Krapine, od sada imaju pravo na financiranje punog programa, pristupa se mreži brzog interneta i ide se u modernizaciju javne rasvjete

Objavljeno: 10.10.2017. Alen Brodar

Na posljednjoj sjednici krapinskog Gradskog vijeća, vijećnici su prihvatili Polugodišnje izvješće o izvršenju proračuna Grada Krapine za ovu godinu, prema kojem su prihodi iznosili 20.594.566 kuna, dok su rashodi istovremeno bili 19.289.685 kuna.
– Što se tiče prihodovne strane, puni se u skladu s očekivanjima, čak pojedine stavke i nešto više. Što se tiče rashoda, oni su izvršavani u skladu s planom, doduše, u prvom polugodištu bilo je nešto manje izvršenja, budući da se početkom godine tek raspisuju natječaji za projekte koji se potom realiziraju u drugoj polovici godine, tako da će pravo izvršenje biti tek krajem godine – objasnio je krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović, koji je podnio i polugodišnje izvješće o svom radu.

Gradska infrastruktura

– Ono što je najbitnije za prvo polugodište, je to da je koncem 2015. godine proveden javni natječaj za rekonstrukciju mosta kod Kotke, koji je dolaskom ljepšeg vremena ove godine realiziran. Također, radilo se na mostu kod sv. Ivana, čija je rekonstrukcija trajala nešto duže, s obzirom na drugačiji način rada. U suradnji s Hrvatskim cestama pokrenuta je i javna nabava za izgradnju rotora kod željezničkog kolodvora, kao i za početak radova na uređenju šetnice na potezu od Ulice Ante Starčevića do policijske postaje. Veseli me i što kontinuirano pada broj nezaposlenih, a to prati i povećanje broja zaposlenih – nabrojio je značajnije stavke gradonačelnik.
Na Vijeću je izmijenjena i Odluka o kriterijima i mjerilima za financiranje djelatnosti predškolskog odgoja, pa će ubuduće tako djeca s područja Krapine, koja su upisana u vrtiće izvan područja grada, ostvarivati pravo na puni desetosatni program, za razliku od dosadašnje prakse, kada su imali pravo na financiranje petosatnog programa.
Donijet je i Zaključak o pristupu elektroničkoj komunikacijskoj mreži velike brzine na području Grada Krapine.
– Donijeli smo odluku da nam je to interes te ćemo dalje ići s odlukama na koji način ćemo to provesti – objasnio je gradonačelnik Gregurović.

Projekt Newlight

Inače, čak je 13 od 21 točke dnevnog reda bilo vezano za financijska izvješća gradskih poduzeća, udruga i ustanova za 2016. godinu, a prezentiran je i projekt Newlight. Učinio je to Marko Miletić iz Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA). On je predložio obnovu 91 posto od 2127 svjetiljki, putem tzv. ECP ugovora. Time bi javnu rasvjetu modernizirala ESCO tvrtka, korisnik rasvjete bio bi Grad Krapina, koji bi od novca koji bi uštedio na energiji, plaćao ESCO-u naknadu deset godina. Krapinski vijećnici trebali bi o prijedlogu ugovora kojim bi se pokrenuo projekt Newlight na području grada odlučivati na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba