PREGRADSKI I KLANJEČKI HDZ ŽESTOKO REAGIRALI NA DANAS ODRŽANU PRESS KONFERENCIJU POVODOM UKIDANJA ISPOSTAVA POREZNE UPRAVE

“Obmanjujete javnost lažnim informacijama i stvarate nepotrebne tenzije”

Objavljeno: 03.10.2017. Jelena Jazbec

Stigle su i prve reakcije na danas održanu press konferenciju povodom ukidanja ispostava Porezne uprave u Pregradi i Klanjcu. Podsjećamo, gradonačelnici Marko Vešligaj i Zlatko Brlek smatraju kako takva odluka donosi niz negativnih posljedica, koje će prvenstveno na svojoj koži osjetiti poduzetnici i obrtnici.
HDZ grada Pregrade oglasio se priopćenjem na facebook stranici.

“Ne gube ništa”

– Gradska organizacija HDZ-a grada Pregrade ne može ne reagirati na ponovno pucanje u prazno našeg gradonačelnika. Vešligaj ističe kako se protivi reorganizaciji kojom se “otežava poslovanje našim poduzetnicima”. Pitamo se je li gradonačelnik neupućen, neinformiran ili jednostavno zlonamjeran?! Dakle, obrtnici i poduzetnici 99,99 posto poslova s Poreznom upravom obavljaju online, i prava istina je da novom reorganizacijom poduzetnici i obrtnici ne gube ništa. Čak naprotiv, Područni ured je od sada ponovno u Krapini, što je mnogo bolja opcija (složit ćete se) nego Karlovac, kako je predvidio Vešligajev SDP. Uostalom, upravo je SDP 2015. godine ukinuo ispostave u Pregradi i nekim drugim mjestima u županiji. Tada Vešligaj nije reagirao, a mogao je i morao je! Vlada premijera Plenkovića je vratila Područni ured iz Karlovca u Krapinu i krenula u racionalizaciju i reorganizaciju kako bi usluge bile što kvalitetnije. Gradonačelnik Vešligaj već je otprije poznat po iznošenju neistina i očiti mu je cilj izazvati pomutnju iskrivljenim činjenicama, kako bi skupio jeftine političke bodove. O njegovoj vjerodostojnosti dovoljno govore činjenice da se svojedobno vezao lancima na trgu u Pregradi u inat izgradnji novog trga kojim se danas ponosi, kao i činjenica da je organizirao prosvjed protiv ukidanja hitne u Pregradi, koju Pregrada tada nije niti imala! Ipak, zahvaljujući Hrvatskoj demokratskoj zajednici i Vladi Republike Hrvatske, Pregrada danas ima trg, hitnu i porezno mjesto u Pregradi sa svim uslugama za građane i poduzetnike kao i do sada! – poručuju iz pregradskog Gradskog odbora HDZ-a.

Informatičko opismenjavanje

Na facebooku se oglasio i predsjednik Gradske organizacije klanječkog HDZ-a Igor Jambrešić.
– Primoran sam reagirati na izjave gospode koje su čisti populizam. Na ovaj način obmanjuje se javnost lažnim informacijama i rade nepotrebne tenzije. Naime, analiza poreznog sustava pokazala je kako su nužne izmjene postojećeg ustroja Porezne uprave jer je okrupnjavanjem područnih ureda Porezna uprava postala neadekvatan servis građanima i poduzetnicima. Reorganizacija provedena za SDP-ove koalicijske Vlade nije ostvarila predviđenu učinkovitost. Novim ustrojem će Porezna uprava uz zagrebački Središnji ured ponovo imati i 21 područni ured na razini svake županije. Državni aparat treba biti usklađen s važećim teritorijalnim ustrojem, a svi dosadašnji pokušaji centralizacije pokazali su se neučinkovitim. Želim napomenuti da se za građane apsolutno ništa ne mijenja. Sve poslove moći će obavljati na isti način kao i do sada, a što se tiče pravnih osoba, većina njih, već neko vrijeme, sve aktivnosti vezane za poslovanje mogu obaviti elektroničkim putem, što je itekako unaprijedilo poslovanje u svim segmentima. Smatram da nije korektno očekivati i primati poticaje od Vlade, a s druge strane držati figu u džepu. Vlada je pružila ruku svima podjednako, pa se tako u zadnjih nekoliko dana slilo nekoliko milijuna u blagajne onih koji su sada najglasniji. Pitanje za predsjednike obrtničkih udruženja: što ste radili svih ovih godina da niste omogućili informatičko opismenjavanje naših poduzetnika? Na kraju mogu samo zaključiti da neki gradonačelnici ipak više vole “u četiri oka rješavati stvari…” – napisao je Jambrešić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba