OBILNE OBORINE UZROKUJU PROBLEME DILJEM HRVATSKE: U POSLIJEPODNEVNIM SATIMA OČEKUJE SE PORAST VODOSTAJA RIJEKE SUTLE

U KUMROVCU NA SNAZI IZVANREDNE MJERE: Pripremaju se vreće s pijeskom za nasipe i kopaju kanali, angažirana sva vatrogasna društva

Objavljeno: 19.09.2017. JJ

Kiša koja neumorno pada već je uzrokovalo probleme diljem Lijepe Naše, a postoji opasnost da poplave neće zaobići niti Hrvatsko zagorje. Najkritičnije je na području uz rijeku Sutlu. Na mjernoj postaji Hum na Sutli vodostaj je, prema podacima Hrvatskih voda, u 13 sati iznosio 184 centimetara, dok je na mjernoj postaji Zelenjak bio čak 338 centimetara.
Od načelnika Kumrovca Roberta Šplajta doznajemo kako su u toj općini već na snazi izvanredne mjere obrane od poplave.
– U jutarnjim satima od Hrvatskih smo voda dobili informaciju da se u poslijepodnevnim i večernjim satima očekuje veći vodostaj rijeke Sutle, tako da je velika mogućnost poplave. Najugroženije nam je naselje Gmajna u Risvici, koje je prvo na udaru. Pripremamo se za mogućnost poplave – u tijeku je punjenje vreća s pijeskom za nasipe, a prokopani su i neki kanali. Angažirana su dobrovoljna vatrogasna društva, naš kumrovečki DVD, kao i okolna društva. Spremni smo za takvu situaciju, iako se uvijek nadamo da do toga neće doći. No, uvijek u obzir moramo uzeti najcrnji scenarij i dobro se pripremiti. Sve je moguće – kaže Šplajt.
Vremenske neprilike stvaraju probleme i na prometnicama, pa tako HAK obaviještava da je zbog odrona zatvorena dionica državne ceste DC206 u Kostelu pokraj Pregrade, a obilazak je reguliran lokalnim prometnicama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba