U KRAPINI ODRŽAN MEĐUNARODNI SUSRET PUHAČKIH ORKESTARA I MAŽORETKINJA U ORGANIZACIJI GPO-a KRAPINA

Više od 160 puhača i mažoretkinja prodefiliralo gradskim ulicama, a potom odličnim dvosatnim nastupom Krapinčanima uljepšalo nedjeljno poslijepodne

Objavljeno: 21.08.2017. AB

U Krapini je u nedjelju održan Međunarodni susret puhačkih orkestara i mažoretkinja, u organizaciji Gradskog puhačkog orkestra Krapina, na kojem su sudjelovali, kao glavni gosti Orkestar OSP Mszana Dolna – Poljska, te Limena glazba i mažoretkinje Vrbovec, Puhački orkestar DVD-a Špičkovina, Zagorje Brass Quintet uz domaćine, Krapinske mažoretkinje i Gradski puhački orkestar Krapina. Program je započeo mimohodom krapinskim ulicama, u kojem je svirkom i plesom prodefiliralo oko 160 sudionika programa. Mimohod je završio na mjestu održavanja programa, ispred Festivalske dvorane, a u programu koji je trajao više od dva sata, orkestri i mažoretkinje pokazali su publici dio svog repertoara što je publika znala nagraditi iskrenim pljeskom.
– Naš orkestar prošle je godine i službeno postao protokolarni orkestar Grada Krapine, a zajedno s našim mažoretkinjama zapaženim nastupima pronosi ime grada Krapine cijelom Hrvatskom i Europom i na tome smo im zahvalni. Čestitam im na organizaciji ovako odličnog koncerta – pozdravio je prisutne gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, uz čiju je podršku, kao i Pučkog otvorenog učilišta Krapina te krapinske Turističke zajednice, susret i održan.
Lijepo nedjeljno popodne završilo je zajedničkim druženjem svih sudionika susreta uz okrjepu, pjesmu i ples, do kasno u noć.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba