Investicija od 196 tisuća kuna u Loborskom Završju

Rekonstrukcijom vodovodne mreže, 20 kućanstava bit će priključeno na sustav Zagorskog vodovoda

Objavljeno: 31.05.2017. mladenmandic

U naselju Loborsko Završje, u tijeku su 196 tisuća kuna vrijedni radovi na rekonstrukciji vodovoda. Direktor Zagorskog vodovoda Mario Mihovilić rekao je da radovi obuhvaćaju rekonstrukciju vodovodne mreže u duljini od 1,4 kilometra, a po završetku radova 20 kućanstava koja sada koriste lokalni vodovod, bit će priključena na javni vodoopskrbni sustav Zagorskog vodovoda.

Nestašica vode

Komunalni redar u općini Lobor Igor Krajnik, rekao je kako je u ovom naselju za vrijeme ljetnih mjeseci bila prisutna nestašica vode, što je često stvaralo probleme, posebice mještanima koji uzgajaju stoku.
Projekt, svaki s po 50 posto udjela, financiraju Zagorski vodovod i Krapinsko – zagorska županija. Župan Željko Kolar rekao je kako ovakve projekte lokalnih vodovoda, odnosno manje priključke sa Zagorskim vodovodom ili drugim distributerima koji su na području Krapinsko – zagorske županije, obično sufinanciraju u jednoj trećini, dok druge dvije trećine sufinanciraju Zagorski vodovod i sami gradovi i općine.

Posebna odluka

No, za općinu Lobor donesena je posebnu odluku, a to je da će na području te općine, s obzirom na to da se ovdje nalazi i izvorište Zagorskog vodovoda, a ljudi još uvijek nemaju pitku vodu, vodovodnu mrežu sufinancirati s 50 posto Zagorski vodovod i s 50 posto Županija, tako da Općina Lobor neće imati nikakvih troškova niti za ovu, niti za investicije koje slijede. Naime, još je nekoliko zaselaka na loborskom području koji u ljetnim mjesecima nemaju pitke vode.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba