KAKAV OBRAT: Načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša potpisuje sporazum s HDZ-om, isto će učiniti i Robert Greblički iz Velikog Trgovišća

Objavljeno: 25.04.2017. Alen Brodar

Kako neslužbeno doznajemo, u Humu na Sutli sutra (srijeda) će se održati potpisivanje sporazuma između načelnika Zvonka Jutriše i HDZ-a, prema kojem će HDZ podržati Jutrišu na predstojećim lokalnim izborima za novi načelnički mandat, dok bi njegova zamjenica trebala doći iz redova HDZ-a, a s listama za Općinsko vijeće će izaći svaki zasebno.

Podrška Ranogajcu

Sporazum će potpisati Zvonko Jutriša, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Žarko Tušek i predsjednik Općinske organizacije stranke Mario Antonić. Jutriša bi također pritom trebao podržati i kandidaturu Dragutina Ranogajca, nezavisnog kandidata uz podršku HDZ-a i koalicijskih partnera, za krapinsko – zagorskog župana.
Dugogodišnji načelnik Huma na Sutli inače je godinama kao nezavisni kandidat uživao podršku SDP-a i njegovih koalicijskih partnera te je ovakav obrat iznenađenje na zagorskoj političkoj sceni. Također doznajemo da bi još nekoliko nezavisnih načelnika u narednim danima trebalo potpisati sporazum s HDZ-om, a među njima je najzvučnije ime Robert Greblički iz Velikog Trgovišća, jedan od najmlađih hrvatskih načelnika, koji je to postao s liste Hrvatskih laburista – Stranke rada, a prije nekoliko mjeseci izašao je iz stranke. Time se bi se HDZ na velika vrata vratio u Veliko Trgovišće, rodno mjesto svog prvog predsjednika Franje Tuđmana.

Odbili SDP

Podsjetimo, na izvještajno – tematskoj konvenciji zagorskog SDP-a na temu lokalnih izbora, održanoj 16. prosinca prošle godine, na kojoj je bio i Davor Bernardić, rečeno je da će SDP podržati i Zvonka Jutrišu i Roberta Grebličkog kao nestranačke kandidate, no o tome se ni jedan ni drugi nisu očitovali, iako je Greblički bio na toj konvenciji, pa ispada da su dva jaka nestranačka kandidata proglašavana “njihovima” bez pravog pokrića.



ŽARKO TUŠEK, PREDSJEDNIK ŽUPANIJSKE ORGANIZACIJE HDZ-a:

Sa zadovoljstvom potvrđujem postignut dogovor s načelnikom Zvonkom Jutrišom

– Potvrđujem postignut sporazum s načelnikom Huma na Sutli Zvonkom Jutrišom. Radi se o jednoj od najuspješnijih zagorskih općina. Sa zadovoljstvom mogu reći da će to biti suradnja u interesu općine, kroz strateške projekte od velike važnosti za Hum na Sutli, a samim time i za Krapinsko – zagorsku županiju u cijelosti – izjavio nam je predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Žarko Tušek, dodajući da će, što se tiče pregovora s ostalim nestranačkim kandidatima, potencijalnim partnerima HDZ-a, javnost biti obaviještena kada za to dođe vrijeme.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba