Gradonačelnik Zoran Gregurović:

Završetak mosta kod Kotke oko 1. svibnja, počinje sanacija mosta kod sv. Ivana, a kod Željezničkog kolodvora uskoro gradnja kružnog toka

Objavljeno: 30.03.2017. mladenmandic

Budući da je Krapina i ovog proljeća veliko gradilište, o infrastrukturnim radovima na području Grada popričali smo s krapinskim gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem.
– U tijeku je ili će uskoro započeti realizacija nekoliko projekata. Što se tiče mosta kod Kotke, ugovorom je predviđen završetak radova do lipnja ove godine, ali se nadamo da će završiti i ranije, već negdje do 1. svibnja. Za sada radovi idu dobrim tempom i ne bi trebalo biti nikakvih problema, ne bude li loših vremenskih uvjeta koji bi mogli otegnuti te radove.
Što se tiče mosta kod sv. Ivana, na Trgu Ljudevita Gaja, s obzirom na to da je tu malo drugačiji način rada, jer se ne skida most, nego se sanira postojeći i treba primijeniti drugačija tehnička rješenja, radovi bi trebali početi već ovaj tjedan i ovisno o vremenskim uvjetima, trebali bi trajati tri do pet mjeseci. Nakon što se pak završi most kod Kotke, budući da se sad sav promet preusmjerava na Wohlov most, onda će se završiti i onaj dio kod separacije – objasnio je gradonačelnik Gregurović.

Kružni tok

Dodao je i da će se, kada most kod Kotke bude pušten u promet, krenuti i s radovima na kružnom toku kod Željezničkog kolodvora.
– Kružni tok nije toliko problematično napraviti. Najviše vremena će se izgubiti na izmještanje instalacija. Očekujemo kako će radovi kad krenu biti gotovi za oko dva mjeseca, no jedno je ono što imamo za napraviti, a drugo što ćemo naći – rekao nam je Gregurović.
Na upit o uređenju šetnice uz Krapinčicu, od Ulice Ante Starčevića do Mihaljekova Jarka, Gregurović nam je rekao kako je natječaj raspisan, proveden, odabran je izvođač, no bila je i jedna žalba te se sad čeka rješenje od strane Državne komisije za javnu nabavu.
– Nakon što se riješi žalba , bit će potpisan ugovor s izvođačem i mislim da će se kroz mjesec, dva ta šetnica već početi raditi, a radovi bi potom trebali završiti za dva do tri mjeseca. Šetnica od DM-a do NTL-a bit će napravljena s obje strane Krapinčice, s time da će s jedne strane širina biti tri metra, a s druge strane oko 2,5 metra. To financiraju Hrvatske vode, a Grad se nakon toga obavezao urediti hortikulturu i posaditi stabla te riješiti javnu rasvjetu. Tom šetnicom znatno bi se skratio put iz onog južnog donjeg dijela grada prema središtu – kaže Gregurović te dodaje kako se uskoro kreće i sa sanacijom i modernizacijom nerazvrstanih cesta.
– Natječaj je proveden, odabran je izvođač, teku žalbeni rokovi i ako neće biti žalbi, očekujem da bi negdje sredinom travnja mogli zaključiti ugovor s izvođačem. Nakon toga imamo četiri mjeseca za izvođenje radova po ugovoru. Odobreno je i 590 tisuća kuna temeljem sigurnosti prometa na cestama za postavljanje mikroasfalta na dvije ceste, i to od Ulice Živka Vukasovića do crkve na Trškom vrhu te za dionicu kroz Gornju Pačetinu, od skretanja za Škarićevo u smjeru Krapinskih Toplica prema Slivonja Jarku – najavljuje gradonačelnik.
Dodaje i kako se priprema tender za obnovu spomenika kod sv. Ivana Nepomuka i Ljudevita Gaja, nakon čega će se objaviti javni poziv. U pripremi je i tender za javnu nabavu za uređenje fasade na Gradskoj galeriji te zamjenu stolarije i dijela krovišta, budući da je osiguran novac od Ministarstva.

Dječja igrališta

Od ostalih aktivnosti Gregurović kaže kako je Grad nabavio i sprave za dječja igrališta, koja su se dopunila novim spravama ili su se pak dotrajale sprave zamijenile novima te da više praktički neće biti gradskog područja bez igrališta.
– Ostat će nam nakon toga tek Tkalci, Žutnica i Gornja Pačetina, no tamo Grad nema svog zemljišta, pa ga moramo naći i otkupiti kako bi se igrališta napravila. Isto tako, od ukupno 1,6 milijuna kuna koji su osigurani kroz javne natječaje, zadnjim natječajem osigurano je 400 tisuća kuna za crkvu na Trškom vrhu, 200 tisuća kuna za Župnu crkvu i 100 tisuća kuna za oltar crkve sv. Katarine u Franjevačkom samostanu – zaključuje Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba