NOĆ OBRTNIKA U ZLATARU

Predsjednik Varga: Unatoč poboljšanju stanja u obrtništvu, došlo je do zatvaranja određenog broja obrtničkih radnji

Objavljeno: 27.03.2017. Jelena Jazbec

U subotu je Udruženje obrtnika Zlatar održalo tradicionalnu Noć obrtnika.
Sve prisutne je na početku pozdravio predsjednik Udruženja Darko Varga, koji je istaknuo kako je, unatoč blagom poboljšanju stanja u obrtništvu, ipak došlo do zatvaranja određenih radnji. Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec progovorio je o glavnim problemima u obrtništvu, a to su, rekao je, rad na crno, obrazovanje kadrova za potrebe obrtništva i činjenica da obrtnici jamče svojom cjelokupnom imovinom.
Prisutnima su se obratili i državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, zamjenica gradonačelnika Zlatara Jasenka Auguštan Pentek i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.
Dodijeljena su tradicionalna priznanja za jubilarne godine rada. Tako su priznanje za 20 godina uspješnog vođenja obrta dobili Gordana Kuharić iz Mihovljana, Obrt “Naumplast” iz Zlatara, Adalbert Bogi iz Belca, Marijan Hoić iz Zlatar Bistrice i Dragutin Kulfa iz Lobora. Priznanje za 25 godina rada dobio je Ivica Krpelnik iz Zlatara, a za 30 godina Višnja Loparić iz Lobora.
U nastavku večeri uzvanike su zabavili članovi Dramske sekcije KUD-a Lobor te Fakini Bend, a održana je i tombola, čiji je prihod bio namijenjen za pomoć pri kupnji medicinskog pomagala za Daniela Plašća iz Zlatara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba