Međunarodni dan civilne zaštite

“Zahvaljujući ulaganjima u opremu i edukaciju, Zagorci su u samom vrhu u Hrvatskoj”

Objavljeno: 02.03.2017. mladenmandic

Uz Međunarodni i Nacionalni dan civilne zaštite, u Pregradi je održana svečana sjednica Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije. Sve uzvanike je na svečanoj sjednici pozdravio načelnik Županijskog stožera Anđelko Ferek – Jambrek, koji je tom prilikom istaknuo kako je, zahvaljujući znatnim ulaganjima u opremu i edukaciju za potrebe Civilne zaštite, Krapinsko – zagorska županija u samom vrhu u Hrvatskoj.
– S obzirom na to da smo gotovo svakodnevno suočeni s nekim vidom nesreće ili katastrofe, vidljivo je da je sustav potrebno nadograđivati, kapacitirati i razvijati u smjeru kvalitetne opremljenosti, zajedništva i suradnje. Snage unutar sustava moraju biti okrenute jedne prema drugima, a istovremeno biti otvorene za pružanje pomoći i suradnje prilikom nesreća na područjima izvan županije, odnosno prostora na kojem djeluju. Zahvaljujem svima na radu, trudu i vremenu koje ulažu te se nadam da će i nadalje zajednički djelovati na uspostavi kvalitetnog i modernog sustava, kao i na zaštiti svih stanovnika županije – rekao je Ferek – Jambrek.

Izuzetna profesionalnost

Svečanoj sjednici nazočio je i župan Željko Kolar, koji je rekao kako je jako ponosan na sve službe koje djeluju unutar Stožera Civilne zaštite.
– U njima vlada izuzetna profesionalnost, a kadrovi su educirani i motivirani. Na nama i državi je da tim kadrovima omogućimo da svoj posao obavljaju kvalitetno opremljeni, jer ne smijemo dopustiti da njihovo znanje nadilazi kvalitetu opreme, ili da nemaju s čime upotrijebiti svoje znanje u praksi. Najbolje uložen novac je u opremu i edukaciju ljudi, to će se na kraju uvijek isplatiti – rekao je Kolar.
Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki istaknula je kako imamo dobro organizirane sve službe unutar sustava zaštite i spašavanja s kojima Županija te općine i gradovi imaju izvrsnu suradnju. Službe je pohvalio i saborski zastupnik i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj.

Izložena oprema

O provedenim aktivnostima u prošloj godini govorili su predstavnici Crvenog križa, Državne uprave za zaštitu i spašavanje i Županijskog Centra 112, Hrvatske gorske službe spašavanja, Vatrogasne zajednice, županijskog Zavoda za hitnu medicinu te PU krapinsko – zagorske. Na prostoru ispred pregradske Gradske uprave, bila je izložena i oprema operativnih snaga civilne zaštite, koju su sa zanimanjem razgledali građani, a posebno oduševljenje izazvala je kod mnogobrojne pregradske djece. Vatrogasnoj zajednici, uoči svečanosti, vrijednu donaciju koja se koristi za rezanje lima prilikom prometnih nesreća, uručio je župan Željko Kolar. Svečanoj sjednici nazočile su i zamjenica župana Jasna Petek, saborska zastupnica Marija Puh te zagorski gradonačelnici i načelnici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba