Prijem u Uredu župana

“Dok god imamo ovakav teritorijalni ustroj, zalagat ćemo se za postojanje PU u Zagorju”

Objavljeno: 25.01.2017. mladenmandic

U Uredu župana u Krapini, danas je održan prijem za predstavnike PU krapinsko – zagorske na čelu s načelnikom Jakobom Bukvićem. Nakon prijema i sastanka, župan Željko Kolar rekao je kako čestita zagorskoj policiji na rezultatima po kojima su među najboljima, ako ne i najbolji u cijeloj Hrvatskoj.

Sigurnost ljudi i kapitala

– Zahvaljujem PU krapinsko – zagorskoj, što naši ljudi, mnogobrojni turisti i stranci mogu biti sigurni, ali i investitori koji ulažu u Zagorje mogu biti mirni jer su njihove investicije i kapital kojeg ulažu sigurni. Posebno bih im zahvalio na tome što Zagorci praktički nisu ni osjetili ulazak migranata i izbjeglica, iako ih je kroz Zagorje prošlo na desetke tisuća – istaknuo je župan Kolar istaknuvši izuzetnu profesionalnost i motiviranost zagorskih policajaca.
Dodao je i kako pozdravlja odluku osiguravajućih društava da ubuduće sva teretna vozila plaćaju istu premiju osiguranja bez obzira koju registarsku oznaku nosili te će se založiti da se to uvede i primijeni i za osobne automobile.

Rad na prevenciji

Načelnik PU Jakob Bukvić istaknuo je odličnu suradnju policije sa Županijom i zagorskim gradovima i općinama te s građanima, što im je i omogućilo da rezultati budu tako dobri, posebice na prepoznavanju problema i radu na prevenciji. Tako uskoro s lokalnom upravom kreću i u pilot projekt o prevenciji sprječavanja prometnih nesreća naletom na divljač i ostale životinje, što će doprinijeti manjoj materijalnoj šteti, ali i sigurnosti u prometu koja je iz godine u godinu sve bolja. Tako su u prošloj godini imali samo šest mrtvih u prometu, što je najbolji rezultat u posljednjih 20-ak godina. Iznio je i činjenicu kako su tijekom prošle godine na zagorskih graničnim prijelazima uhvatili i 70-ak migranata koji su pokušali nelegalno ući u Hrvatsku.
Na upit o reorganizaciji u MUP-a Jakob Bukvić je rekao kako sva pitanja vezana uz to pitanje moramo postaviti Ministarstvu, dok je župan Željko Kolar istaknuo da su sve županije u Hrvatskoj, pa tako i krapinsko – zagorska, stava da dok je god na snazi ovakav teritorijalni ustroj, da će podržavati postojanje PU na nivou županija.



Bukvić o rješavanju najtežih krivičnih djela

Načelnika Jakoba Bukvića upitali smo i o rješavanju najtežih kaznenih djela koja su se dogodila prije desetak ili dvadesetak godina, primjerice ubojstvo obitelji Horvatin u Radakovu ili postavljanje eksplozivnih naprava i dizanje Titovog spomenika u zrak u Kumrovcu. Rekao je kako ne bi htio govoriti konkretno o spomenutim kaznenim djelima te se nadovezao da slučajevi izvršenja najtežih kaznenih djela nikad ne zastarijevaju i da zagorski policajci još uvijek rade na njihovom rasvjetljavanju.
– Kod najtežih kaznenih djela problem je taj što su ona izuzetno teška za otkrivanje i to zbog toga što ih u pravilu izvode vrhunski profesionalci, ali ponajviše i zbog toga što najčešće nitko nije zainteresiran da se ona rasvijetle – rekao nam je Bukvić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba