Donacija Centru za odgoj

Po prvi puta svi mališani iz Zagorja imaju organiziran prijevoz i više ne trebaju rano ustajati

Objavljeno: 13.01.2017. mladenmandic

 

Župan Željko Kolar danas je ravnatelju Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice Antunu Zupancu uručio ključeve novog kombi vozila kojeg je Krapinsko – zagorska županija osigurala za prijevoz učenika iz svih krajeva Zagorja koji pohađaju Centar u Krapinskim Toplicama. Kolar je istaknuo kako je donacija kombija vrijednog 190 tisuća kuna samo jedna u nizu aktivnosti koje Županija u dogovoru s ravnateljem Centra poduzima tijekom cijele godine kako bi učenici imali svu potrebnu skrb i sva dostupna pomagala.

Olakšan prijevoz

– Ovo kombi vozilo značajno će olakšati prijevoz djece iz svih dijelova Zagorja, a treba istaknuti kako uz njega danas predajemo i donaciju našeg Odbora za sigurnost u prometu koji je osigurao osam auto sjedalica, didaktičku opremu te dva bicikla s odgovarajućim kacigama za obuku mladih vozača – rekao je župan. Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je kako je Centar za odgoj i obrazovanje iz Krapinskih Toplica jedna od samo dvije ustanove na području Županije u kojoj se odgajaju i obrazuju djeca s teškoćama u razvoju.
– Na nama je da uvjete u tim ustanovama učinimo što boljima te da se djeci omogući što kvalitetniji odgoj i obrazovanje – rekla je zamjenica župana i dodala kako je Županija u prošloj godini izdvojila znatna sredstva za opremanje prostora te osposobljavanje i usavršavanje edukacijsko – rehabilitacijskih stručnjaka koji će pridonijeti tome da Centar postane središte iz kojeg će krenuti rana intervencija. Ravnatelj Centra Antun Zupanc zahvalio je na donaciji, ali i na stalnim nastojanjima da se on učini što kvalitetnijim mjestom za školovanje i boravak učenika.

Prijevoz za 17 učenika

– Ove godine prvi put u povijesti imamo organizirani prijevoz za djecu s područja cijele Krapinsko -zagorske županije. Smatramo da je to veliki pomak u unapređenju kvalitete života naših učenika jer roditelji nemaju problema s organiziranjem prijevoza, učenici koji dolaze u školu više ne trebaju tako rano ustati te im je poslije nastave omogućeno uključenje u razne rehabilitacijske programe – istaknuo je Zupanc. Osnovnoškolski program Centra upisao je 61 učenik, a u organizirani prijevoz trenutno je uključeno njih 17., a Centar također provodi nastavu za djecu koja su na medicinskoj rehabilitaciji u Specijalnoj bolnici. Na primopredaji vozila bio je i načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić te ravnateljica Specijalne bolnice Željka Žnidarić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba