NAČELNIK DARKO BAN:

“Moja je jedina želja i vizija poboljšanje života u općini Bedekovčina”

Objavljeno: 29.11.2016. Jelena Jazbec

U Bedekovčini se ove nedjelje obilježava Dan općine i župe, povodom spomendana sv. Barbare, 4. prosinca. Tim povodom, Općina je tradicionalno pripremila bogat kulturno – zabavni program, koji počinje već ove srijede.
Posjetili smo načelnika Darka Bana, koji nam je otkrio što se sve u Bedekovčini događalo u proteklih godinu dana te koji su njegovi planovi za budući razvoj općine.

Tri projekta

– Realizirali smo tri projekta – dva preko Ministarstva kulture, a jedan preko Ministarstva graditeljstva. Preko Ministarstva kulture uredili smo Dom boraca u Poznanovcu – krovište, limariju, gromobranske instalacije. Radi se o projektu vrijednom 150 tisuća kuna, a svoj dio za uređenje dala je i Općina Bedekovčina. Drugi projekt koji smo prijavili na natječaj Ministarstva kulture, bila je stara škola u Brestovcu Orehovičkom. Objekt je uređen i pripremljen za potrebe mjesnog odbora i mještana Brestovca. Odobrena su nam sredstva od 250 tisuća kuna. Uložili smo i svoja sredstva, tako da je ukupna vrijednost projekta oko 300 tisuća kuna. Treći projekt je bedekovčanska Zelena tržnica, koji smo prijavili na natječaj Ministarstva graditeljstva i odobrena su nam sredstva od 100 tisuća kuna. Tim novcem nabavili smo štandove, kupili rashladne vitrine i vage. Cilj nam je da našim OPG-ima pružimo normalne uvjete za rad i mogućnost plasmana proizvoda na tržište. Nismo, nažalost, još uspjeli realizirati projekt “Magdalenićeva ulica”, za koji je u tijeku izrada projektne dokumentacije. Radi se o nerazvrstanoj cesti koja vodi prema groblju i prema sv. Barbari. Tu je i projekt “Bedekovčanska jezera”, koji također, nažalost nismo još uspjeli realizirati do kraja – otkriva načelnik Ban, te ne skriva svoju veliku želju za privođenjem kraju svih svojih projekata i najavljuje svoju kandidaturu na nadolazećim lokalnim izborima.

Mandat pri kraju

– Kada sam se kandidirao za načelnika, moja je jedina želja i vizija bila da poboljšam način života u našoj općini. Svaki dan se trudim da to zaista i postignem, i uvjeren sam da ću to i postići. No, vrijeme brzo prolazi, moj mandat je pri kraju, i ja ću ići u utrku za još jedan. Imam viziju, imam znanje, imam iskustvo, i siguran sam da ću uspjeti realizirati projekte koje sam obećao – od Bedekovčanskih jezera, do kinodvorane i izgradnje doma kulture – ističe.
U videu pogledajte čestitku koju je načelnik Ban uputio svim žiteljima općine Bedekovčina povodom nadolazećeg Dana općine i Župe sv. Barbare.



PROGRAM PROSLAVE DANA OPĆINE I ŽUPE

Bedekovčanci će uživati u sportu, kazališnim predstava, koncertima…

Danas započinje program proslave Dana općine i župe Bedekovčina, svečanim obilježavanjem Dana Dječjeg vrtića Bedekovčina u 16 sati. Sutra, s početkom u 19 sati, u Vatrogasnom domu Poznanovec koncert će održati Tomislav Goluban. U subotu u 9.30 sati u Centru Bedekovčina na rasporedu je najava Folklornog društva Kumpanija iz Vela Luke, uz Povijesnu postrojbu “Kostelska pištola – Keglevićeva straža“ i Udrugu kuburaša Marija Bistrica te počasnu postrojbu “Čuvari hrvatske himne“. U 10.30 sati u sportskoj dvorani započinju Susreti mjesnih odbora. U kulturnom dijelu programa, u Osnovnoj školi u Brestovcu Orehovičkom, održat će se komedija “Prevaranti“, u izvedbi velolučkog pučkog teatra, a u sportskoj dvorani, s početkom u 19.30 sati, održat će se koncert “Oj, vi bregi visoke, a ti more gliboke“, u organizaciji FA Žuna te uz goste FD Kumpanija iz Vele Luke te TS Fakini. U nedjelju u 11 sati u župnoj crkvi sv. Barbare bit će proslavljena sveta misa, a u 18 sati u sportskoj dvorani na rasporedu je koncert “Kaj vu duši“. U subotu, 10. prosinca, u organizaciji DND-a Bedekovčina, sv. Nikola će darivati mališane, a program proslave završava u nedjelju, 11. prosinca, dječjom predstavom Kerekesh Teatra “Grimmix“, koja će se održati u Osnovnoj školi Bedekovčina, s početkom u 16 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba