Nakon sastanka s djelatnicama Centra za socijalnu skrb, kojem su nazočili i odvjetnici obitelji Gaćina

Postignut dogovor u slučaju Krapinske Toplice – dječak u školu ušao s maskom

Objavljeno: 20.09.2021. zagorjeinternational

Prema svemu sudeći, konačno je postignut dogovor u Osnovnoj školi u Krapinskim Toplicama. Kako izvještava 24 sata, dječak koji nastavu ovaj tjedan ima u popodnevnim satima, danas je ipak ušao u školu s maskom na licu.  

Članica tima odvjetničkog ureda Milka Križanovića obratila se kamerama 24 sata pred školom i rekla kako je postignut dogovor oko nošenja maske, no nije mogla reći detalje slučaja, s obzirom na cjelokupnu situaciju.

Otac Kristijan Gaćina nije bio raspoložen za izjave, već je samo pozdravio sve prisutne.

Ranije jutros su na vrata obiteljske kuće obitelji Gaćina ponovno pokucali djelatnici Centra za socijalnu skrb Zabok. Ovoga je puta, za razliku od prošlog tjedna kada ih obitelj nije pustila u dom, susret predstavnika institucije s obitelji bio zakazan.

Osim djelatnika Centra, pred kuću je stiglo i odvjetničko pojačanje Dea Frua i Nino Čosić iz Odvjetničkog društva Križanović, a koje je, kako doznaje Jutarnji list, obitelj Gaćina angažirala da nazoče razgovoru s djelatnicima nadležnih službi.

– Kao punomoćnik djeteta angažiran po njegovim roditeljima, poduzet ću sve pravne radnje u pravcu zaštite djetetovih prava na obrazovanje i usmjeriti svu pažnju na obrazloženje činjenice da dijete i roditelji žele da se situacija sagleda u svjetlu zaštite prava djeteta na obrazovanje i redovan nesmetan pristup nastavi bez nametanja uvjeta koje nemaju uporište u zakonu. Uvjeren sam da će obrazovni sustav prepoznati problem i dati zadovoljavajuće rješenje jer sadašnje stanje je neodrživo s aspekta zaštite prava djeteta na obrazovanje – rekao je za Jutarnji list odvjetnik Milko Križanović.

Dvije djelatnice CZSS-a ni ovoga puta nisu bez problema mogle ući u kuću. Nakon konzultacija s ravnateljicom Centra, tražile su razgovor samo s obitelji Gaćina.

– Nakon konzultacije s ravnateljicom CZSS-a, razgovor s vama nije moguć u prisustvu odvjetnika. Vi ste roditelji i zakonski skrbnici djeteta i s vama se mora razgovarati. Protivno je pravilima naše struke da u ovoj fazi postupka razgovoru sa zakonskim skrbnicima prisustvuju i druge osobe – rekle su obitelji Gaćina djelatnice CZSS-a, napomenuvši da će onda dobiti novi poziv za razgovor, piše Jutarnji.hr.

Obitelj nije odustajala i inzistirali su da će odvjetnici biti prisutni svaki puta, pa su djelatnice CZSS-a ipak pristale da razgovoru bude nazočan i odvjetnički tim, nakon čega su svi ušli u kuću.

Po završetku sastanka, koji je trajao nešto više od sat vremena, iz kuće su izašli otac, odvjetnici i djelatnici CZSS- a i uputili se prema školi na razgovor s ravnateljem, gdje je, prema svemu sudeći, ipak došlo do dogovora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba