ODLUKA JE PALA - ZAGORSKI GOSPODARSKI ZBOR ĆE SE ODRŽATI: Potpisan sporazum o organizaciji između HGK ŽK Krapina, OKKZŽ, Grada Krapine, Županije i Radija Kaj

ŽUPAN KOLAR: Apeliram na sve, ne samo izlagače, već i posjetitelje Tjedna kajkavske kulture, da se cijepe. Treba nam mirna jesen

Objavljeno: 22.07.2021. Jelena Jazbec

U prostorima Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina potpisan je sporazum o suradnji na organizaciji 29. Zagorskog gospodarskog zbora, koji će se i ove godine održati početkom rujna, u sklopu Tjedna kajkavske kulture u Krapini.
Sporazum su potpisali Josip Grilec, predsjednik HGK ŽK Krapina, Darko Varga, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije, Dragutin Gradečak, direktor Radija Kaj, Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

– Tradicija je da zajednički Obrtnička i Gospodarska komora, Grad Krapina, Radio Kaj i Krapinsko – zagorska županija organiziraju Zagorski gospodarski zbor, ove godine 29. po redu. Uvjeren sam da će epidemiološke mjere dopustiti da barem bude u okviru kakav je bio prošle godine, možda nešto malo veći, ali mi ćemo se prilagoditi i poštivati sve preporuke dane od strane stručnih službi. S obzirom na to da su naši izlagači, ali i posjetitelji, gospodarstvenici, naravno da ćemo paziti i da nećemo dopustiti da nam se u poduzeća uvuče COVID-19 i da naši gospodarski subjekti budu nekoliko tjedana van proizvodnog procesa – poručio je Josip Grilec, na kojeg se nadovezao i Darko Varga.

Izazovna vremena

– Zadovoljstvo mi je što smo potpisali sporazum i što se kreće u realizaciju Zagorskog gospodarskog zbora. Obrtnice i obrtnici su se već prijavili za sudjelovanje. Ova krizna vremena koja su nas snašla, za nas su izazov i bez obzira na to u kojem će se obliku Zbor održati, važno je da naši kolegice i kolege obrtnici mogu prezentirati svoje proizvode i usluge. Vjerujem da ćemo uz poštivanje epidemioloških mjera, to učiniti na zadovoljstvo svih stanovnika Krapinsko – zagorske županije, posjetitelja, gospodarstvenika, obrtnika i svih institucija – istaknuo je Varga.

Gradonačelnik Gregurović je dodao da je konačna odluka pala, Zbor će se sigurno održati, a pitanje je jedino u kojem obujmu, ovisno u epidemiološkoj situaciji.

– Nama je u interesu da se vratimo na ono kako je bilo prije epidemije, no, teško da će to biti moguće ove godine. Ali, u svakom slučaju, trudit ćemo se da ipak dignemo Zbor stepenicu više nego što je to bilo prošle godine, naravno, sve u skladu s propisanim mjerama koje će biti na snazi. Zagorski gospodarski zbor sastavni je dio Tjedna kajkavske kulture i bilo bi čudno organizirati manifestaciju bez Zagorskog gospodarskog zbora. Osim toga, i sam Zbor je već postao prepoznat, ne samo u našoj županiji, već i mnogo šire – rekao je Gregurović.

Župan Kolar je dodao da, ako se za bilo koju manifestaciju može reći da ima pet ravnopravnih partnera u organizaciji i promidžbi, onda je to zasigurno Gospodarski zbor.

– Svi idemo s jednim ciljem, a to je da kroz Gospodarski zbor, osim što dajemo mogućnost našim gospodarstvenicima da prezentiraju svoje proizvode, na neki način im odamo priznanje za sve ono što su napravili ne samo za razvoj gospodarstva, već i županije u cjelini. Rezultati koje postižu su iznimni i u ovim teškim, kriznim vremenima pokazalo se koliko je naše gospodarstvo čvrsto, žilavo, postavljeno na zdravim temeljima, što i Zoranu i meni daje mogućnost da kroz stabilan proračun, jer naši su osnovni prihodi, prihodi od poreza na dohodak, možemo planirati sve ostale aktivnosti iz naših nadležnosti – istaknuo je Kolar pa apelirao na sve, ne samo izlagače, već i posjetitelje Tjedna kajkavske kulture, da se cijepe.

Daje optimizam

– Mi danas imamo odličnu situaciju na području županije, nakon Istre, imamo najbolji rezultat, najmanje zaraženih, ali da bi to tako i ostalo, moramo se procijepiti. Od 7. do 14. srpnja cijepilo se 1423 ljudi na području naše županije po prvi puta, i taj broj cijepljenih po tjednu daje mi optimizam da ćemo polako, ali sigurno doći do kritične brojke koja bi nam omogućila mirnu jesen. Jer ona nam treba svima, i za gospodarstvo, i za početak školske godine, i za zdravstveni sustav. To je moj apel, uz obećanje da ćemo mi kao organizatori napraviti sve da Gospodarski zbor bude organiziran na maksimalnoj, profesionalnoj razini – zaključio je župan Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba