Župan Kolar svoju je 'blic turneju', u sklopu koje će obići sve nove čelnike u Zagorju, započeo u Oroslavju, kod jedinog novog gradonačelnika

VIKTOR ŠIMUNIĆ: Dinamičan sastanak, moram reći da je počela jedna jako dobra suradnja

Objavljeno: 16.07.2021. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorski župan svoju je, kako ju je sam nazvao, ‘blic turneju’, u sklopu koje će obići načelnice i načelnike koji su osvojili svoj prvi mandat na lokalnim izborima, započeo u Oroslavju, kod jedinog novog gradonačelnika, Viktora Šimunića.

Usklađivanje prioriteta

– Gradonačelnika, načelnice i načelnike koji su osvojili svoj prvi mandat na lokalnim izborima želim uputiti u ono što je Županija na njihovom području radila u protekle četiri godine, koji su aktivni projekti na njihovom području, a koje projekte pripremamo za sljedeću financijsko razdoblje te saslušati koji su njihovi prvi dojmovi i prioriteti, da dogovorimo način suradnje. Moram reći da je sastanak s gradonačelnikom Šimunićem protekao u vrlo dinamičnoj atmosferi i sviđa mi se što gradonačelnik reagira na prvu i želi što prije realizirati projekte. Imamo isti stav oko administracije i načina na koji ćemo taj dio problema rješavati i neke stvari za koje smo imali neku kočnicu, a radi se o pripremi dokumentacije, odnosno rješavanju nekih imovinsko – pravnih odnosa koji se tiču sportske dvorane. Gradonačelnik je već povukao prve poteze i taj ćemo problem vrlo brzo riješiti. Ovdje je prezentacija bila malo drugačija, s obzirom na to da je gradonačelnik ujedno i član Županijske skupštine, pa je već upućen u financijsku situaciju i kapitalne projekte Županije – objasnio je Kolar te najavio da će u ponedjeljak obići Kraljevec na Sutli.

– Siguran sam da će ovakvi sastanci biti vrlo korisni, kako za nove čelnike, tako i za mene, da vidim kako razmišljaju, koji su im prioriteti u budućem razdoblju, kako bi se i mi mogli korigirati i uskladiti svoje prioritete s njima. Hvala gradonačelniku Šimuniću na vrlo konstruktivnom sastanku i veselim se našoj budućoj suradnji – zaključio je Kolar.

Sportska dvorana i svlačionice

Šimunić mu se zahvalio na dolasku i potvrdio da se radilo o vrlo dinamičnom sastanku.

– Razgovarali smo o nadolazećim projektima, o onom što možemo napraviti u narednim godinama. Stvarno moram reći da je počela jedna jako dobra suradnja, a neke stvari su se već u jako kratkom periodu dogodile. Naime, imali smo problem s dokumentacijom za dvoranu uz Osnovnu školu. Poduzeo sam prve korake i vjerujem da ćemo u sljedećim tjednima riješiti papirologiju koja je kočila taj projekt i da će to ubrzo krenuti u realizaciju. Također, ovih dana ćemo u suradnji sa ZARA-om prijaviti projekt sportskih svlačionica, jer se po tom pitanju u Oroslavju 30-ak godina nije napravilo apsolutno ništa i mislim da imamo najgore uvjete u županiji za naše sportaše, ali vjerujem da ćemo to u kratkom periodu promijeniti – zaključio je Šimunić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba