Kumrovečka delegacija javila se iz francuskog Descartesa, kamo su otišli predstaviti svoj kraj, proizvode i glazbu

“Domaćini su nas toplo dočekali, na trgu su odmah bili ples i pjesma”

Objavljeno: 13.07.2021. AB

Kao što smo već pisali, delegacija Općine Kumrovec s djecom iz Glazbene škole Pregrada – podružnica Kumrovec te predstavnicima kumrovečkih udruga krenula je na put u Francusku, točnije, u pobratimljeni grad Descartes. Podsjetimo, Kumrovec i Descartes su pobratimljeni 21 godinu, a Kumrovčane je čekao put dug 1500 kilometara.

U Descartesu ih čeka tjedan dana bogatog programa – predstavljanje njihovih proizvoda, radionice te koncert glazbenih škola.

– Stigavši u Descartes, toplo su nas dočekali naši domaćini s obiteljima. U nedjelju smo se družili sa stanovnicima Descartesa na njihovim trgovima uz pjesmu i ples, a glavni akteri bili su etno udruga “Zipka” i Glazbena škola, jer glazba povezuje ljude, a mi Kumrovčani to jako dobro znamo. U ponedjeljak smo posjetili prahistorijski muzej i arheološko nalazište što smo mogli usporediti s našim krapinskim pračovjekom, a iza toga, dočekala nas je izložba naivnih slikara iz naših poznatih Hlebina. Uslijedila je izložba dječjih radova iz osnovnih škola Kumrovec, Descartes i Dransfeld, te razmjena istih. Kao šećer na kraju dana, održan je koncert na otvorenom naše glazbene škole. Narednih dana čeka nas još mnogo edukacija, druženja, izložbi, izlaganja. Stanovnici Descartesa zaista poštuju našu kulturu, proizvode i ljude – javila se kumrovečka delegacija iz Francuske.

Gradska uprava i gradonačelnik grada Descartesa održali su i prijem za načelnika Kumrovca Roberta Šplajta sa suradnicama i delegaciju grada Dransfelda. Šplajt je govorio o projektima u općini Kumrovec te iskazao punu podršku daljnjoj suradnji s gradom Descartesom, ali i budućoj suradnji s gradom Dransfeldom kako bi Kumrovec, Descartes i Dransfeld postali tri pobratimljena mjesta za EU projekte. Održao je i prezentaciju o 21 godini bratimljenja Descartesa i Kumrovca.
Održan je i jedan od koncerata učenika kumrovečke glazbene škole te je organiziran posjet farmi krava i slavnom muzeju Mado Robin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba